ABD'ye büyük tehdit: Savaşa dahil olurlarsa saldıracağız!

Yemen'de İran destekli Husiler, ABD'nin İran'a saldırması durumunda Kızıldeniz'deki ABD savaş gemilerine saldırma tehdidinde bulundu.

GİRİŞ 21.06.2025 20:33 GÜNCELLEME 21.06.2025 20:45
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Yemen’deki İran destekli Husi militanları, ABD'nin İran'a yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirmesi durumunda Kızıldeniz’deki ABD savaş gemilerine saldıracaklarını duyurdu.

Husi Askeri Sözcüsü Yahya Seri, bölgedeki gelişmeleri takip ettiklerini ve ülkeyi savunmak için gerekli "meşru" adımları atacaklarını belirtti. Ayrıca, Husi, İsrail'in bölgede kontrol sağlamaya çalıştığını ve ABD'nin desteğiyle bu "siyonist planını" hayata geçirmeye çalıştığını ifade etti.

İSRAİL'İN SİYONİST PLANINA KARŞI TEPKİ

Husi, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarının, İsrail’in bölgede kontrol sağlama çabalarını pekiştirdiğini savunarak, bunun kabul edilemez olduğunu ve İslam ümmetinin bağımsızlığına ve onuruna zarar vereceğini dile getirdi. Böyle bir saldırı olması durumunda Kızıldeniz’deki ABD savaş gemilerinin hedef alınacağı uyarısında bulundu.

Husilerden ABD'ye savaş tehdidi

İSRAİL-İRAN GERİLİMİ DEVAM EDİYOR

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın nükleer tesisleri ve askeri komuta kademelerini hedef alarak geniş çaplı bir saldırı düzenledi.

Saldırılarda, İran’ın üst düzey komutanları ve nükleer bilim insanları öldü. İran, İsrail'in saldırılarında 430 sivilin hayatını kaybettiğini, 3 bin 500'den fazla kişinin ise yaralandığını bildirdi. İran’ın İsrail’e balistik füzelerle misilleme yapması sonucu 25 İsraillinin öldüğü, 2 bin 517 kişinin yaralandığı açıklandı. Türkiye başta olmak üzere birçok ülke, İsrail’in bu saldırılarını kınadı.

Özgür Bayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Bayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Şaban Cihan 1 saat önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri Yemen kadar bile olamıyoruz yazık ki çok yazık
    Cevapla
  • memo can 1 saat önce Şikayet Et
    abd hapi yuttu
    Cevapla
  • gagag 1 saat önce Şikayet Et
    bu savaş durmaz biz en az zararla nasıl atlatırız bakalım...
    Cevapla
  • Ts61 2 saat önce Şikayet Et
    25 ölü ne?? Trabzonspor maç sonu daha fazla ölü var tam tiyatro
    Cevapla
  • memo 2 saat önce Şikayet Et
    yemene nükleer atılabilir kıyamet alameti. yemendeki ateşin aranistanda hissedilmesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: ABD'den İsrail'e savaş resti! Resmen reddettiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam ülkelerine tarihi çağrı