Beyaz Saray'dan son dakika savaş açıklaması: Gerekirse güç kullanmaktan kaçınmayız
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkenin “yeniden bir çatışmanın içine sürüklenmesini istemediğini” söyledi.
Leavitt, Beyaz Saray'da düzenlenen günlük basın toplantısında, Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tel Aviv yönetiminin ABD'yi bitmek bilmeyen savaşın içine çekmek istediği iddialarıyla ilgili soruya Leavitt, "(Trump) ABD'nin tekrar bu çatışmalara sürüklenmesini istemiyor." şeklinde cevap verdi.
"TRUMP GEREKİRSE GÜÇ KULLANMAKTAN KORKMUYOR"
Leavitt, "(Trump) Gerekirse güç kullanmaktan korkmuyor, ancak Başkan ABD'yi ilk sırada tutabileceğini ve aynı zamanda barışı sağlayabileceğini zaten kanıtladı. Bunlar birbirini dışlayan hedefler değil." dedi.
Trump'ın dünyada barış görmek istediğini söyleyen Leavitt, ABD Başkanı'nın, "herkes için sürpriz olan bir ateşkesi sağlamayı başardığını" ifade etti.
NÜKLEER TESİSE SALDIRI AÇIKLAMASI
Leavitt, ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine saldırısının etkili olup olmadığı tartışmalarıyla ilgili, "Şu ana kadar sahip olduğumuz istihbaratın tamamına baktığımızda, İranlılara, İran nükleer tesislerine yapılan bu saldırıların kesinlikle başarılı olduğu sonucuna varıyoruz." diye konuştu.
Saldırıların hedefe ulaşması konusunda Trump'ın, "Bu tam bir yok oluştu" ifadesini hatırlatan Leavitt, bu bilginin sadece ABD istihbaratının değil, aynı zamanda İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail istihbaratı ve Birleşmiş Milletler yetkililerince de doğrulandığını vurguladı.
"NETANYAHU TRUMP'LA GÖRÜŞMEK İSTİYOR"
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD'nin İran saldırısının ardından Beyaz Saray'da Başkan Trump'ı ziyaret etmek istediği bilgilerini doğruladı.
Leavitt, "Başbakan (Netanyahu) Beyaz Saray'a gelip Başkan'la görüşmek ve Washington'a gelmekle ilgilendiğini belirtti." ifadesini kullandı. ABD Başkanı Trump'ın da bu ziyarete "çok açık" olduğunu belirten Leavitt, ancak bu görüşme için henüz bir tarih belirlenmediğini kaydetti.
Axios'a konuşan üç İsrailli yetkili, Netanyahu'nun önümüzdeki haftalarda ABD ve İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini "birlikte bombalamasını kutlamak üzere" Başkan Trump'la Beyaz Saray'da bir araya gelmek istediği bilgisini paylaşmıştı.
-
HIDIR BUDUR 2 saat önce Şikayet EtİRAN YİNE İSRAİLİ KURTARDI ? 1.İran dan gelen füzeler bölgedeki ABD üslerinden ve çelik kubbeden geçmesine izin verildi ki yine İSRAİL MAZLUM MASKESİ TAKTI 2. Netenyahunun hükümetinin düşmesi hatta mahkemesi rafa kalktı 3. Dünyada infial yaratan Gazze yardım gemisine operasyon gündemden düştü 4. Mısırdan gelen Gazze eylemcileri durdu. 5. Gazze yönetimi kukla Arap yönetimlerine planı ?Beğen Toplam 1 beğeni
-
vatandas 3 saat önce Şikayet EtBunlar in durumlar hic ama hic gercegi yansitmiyor, korkaktirlarBeğen Toplam 2 beğeni
-
misafir 3 saat önce Şikayet EtAmerikanın işi para açgözlüler işleri sömürü eşkıyalıkBeğen Toplam 3 beğeni
-
Mesken Sahibi 3 saat önce Şikayet EtBüyük Şeytan iflasın eşiğinde. Yazın bir kenara. Çöküşü yakındır.Beğen Toplam 7 beğeni
-
DİNDAR 3 saat önce Şikayet Etİran Hürmüz Boğazını kapatacağım dedi tutuştular hemen masaya oturdular.İsrail'in içinden de tepkiler artınca barışmak zorunda kaldılar. İsrail halkı sığınaklarda psikolojisi bozuldu savaş biraz daha uzasaydı Netenyahu gidici idi hem malzeme sıkıntısı baş gösterdi hem de demir kubbede yazılım açıkları saptandı!Beğen Toplam 3 beğeni