İsrail'den Suriye'ye peş peşe baskınlar: Alıkonulup İsrail'e kaçırıldılar
İsrail ordusu, Suriye'nin güneyinde "silah deposu" olduğunu iddia ettiği bazı noktalara baskınlar düzenledi. Söz konusu baskınlarda alıkonulan kişilerin, daha ayrıntılı sorgulanması için İsrail'e götürüldüğü açıklandı.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Suriye'nin güneyine konuşlandırılan 210. Tümen'in, İsrail ve işgal altındaki Golan Tepeleri'ne yönelik sözde tehditlere karşı yüksek alarm düzeyinde olduğu ifade edildi. Birliğin, İsrail'in işgal ettiği Hermon Dağı'nın zirvesinden Ürdün-Suriye-İsrail sınır üçgenine kadar konuşlandırıldığı aktarıldı. İsrail ordusunun, bu hafta "silah deposu" olduğunu iddia ettiği bazı bölgelere baskın düzenleyerek buralarda alıkoyduğu birkaç kişiyi ayrıntılı sorgulama için İsrail'e getirdiği kaydedildi.
8 ARALIK'TAN SONRA İSRAİL'İN SURİYE'DE ARTAN SALDIRILARI VE İŞGALİ
Suriye'de 27 Kasım 2024'te şiddetlenen çatışmaların ardından 8 Aralık 2024'te 61 yılık Baas rejiminin çökmesiyle eş zamanlı olarak İsrail ordusunun Suriye'ye saldırıları arttı. Rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye başlayan İsrail ordusu, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ndeki işgalini genişletti. Golan Tepeleri civarındaki tampon bölgeye giren İsrail ordusu, işgali daha ileriye taşıyarak başkent Şam'ın 25 kilometre yakınlarına kadar sokuldu. İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. İsrail ile Suriye arasında 1974'te imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti. İsrail, Esad rejiminin devrilmesinin ardından Suriye'nin güneyinde rejim döneminden kalma askeri noktalara da hava saldırıları düzenledi.
-
Hasan 3 saat önce Şikayet EtSiyonistlerle işbirliği yapanlar ırakı,Suriye'yi paeçalanmasına yardım edenler şeref yoksunu vatan millet düşmanlarıBeğen Toplam 28 beğeni
-
SALİH TT 3 saat önce Şikayet EtHaydut terörist bir yapı beni israil sonlarının yaklaştığını biliyor o horsla saldırıyorlar bunlar bitişin başlangıcı az kaldı Türk'ün tokadı auratına patladığında tüm dünya kve içindekiler görecek kaç bucak olduğunu az daha sabırBeğen Toplam 17 beğeni
-
Osmanli 3 saat önce Şikayet EtÇarpisin it sürüleri. Öldürün birbiriniziiii. GeberesicelerrrrrBeğen Toplam 4 beğeni
-
Yunak 3 saat önce Şikayet Etİsrail Tam Şımarmis Yok Olmaya MahkumBeğen Toplam 14 beğeni
-
ALİ 3 saat önce Şikayet EtYazıklar olsun Türkiye hükümeti ne ... Suriye devrim oldu . Bu Türkiye için tarihi bir fırsat tı ama hala ne askeri antlaşma yapıldı ne başka bir anlaşma yapıldı . İsrail Suriye nın derinliklerine kadar hatta sınırlarımıza kadar geliyor Türkiye mal mal bakıyor. Hükümet acilen Suriye ile askeri antlaşma yapmalı Lazkiye Tarsus ve golan a us kurmalı . yoksa bu millet Sizi tarihin çöplüğüneBeğen Toplam 18 beğeni