BM’den çarpıcı rapor! Gazze’de 700 bin kişi yerinden edildi
Günlük basın toplantısında Gazze'deki gelişmelere ilişkin konuşan Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in ateşkesi ihlal etmesinden bu yana bölgede 700 bin kişinin yerinden edildiğini duyurdu.
GİRİŞ 08.07.2025 11:07
GÜNCELLEME 08.07.2025 11:18
BM, İsrail'in mart ayında Gazze'de ateşkesi ihlal etmesinden bu yana 700 bin kişinin birkaç kez yerinden edildiğini bildirdi.
700 BİN KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ
Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze'deki gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu. İsrailli yetkililerin önceki gün bir ‘tahliye emri’ daha yayımladığını belirten Dujarric, İsrail'in mart ayında Gazze'de ateşkesi ihlal etmesinden bu yana 700 bin kişinin birkaç kez yerinden edildiğini kaydetti.
YARDIM ERŞİMİ ACİLEN SAĞLANMALI!
İsrailli yetkililerin insani yardım girişimlerini engellemeye devam ettiğini ve önceki gün BM'nin 8 yardım girişiminden 3'ünü doğrudan reddettiklerini aktaran Dujarric, engelsiz yardım erişiminin acilen sağlanması gerektiğini söyledi.
KAYNAK: DHA