Libya'da Hafter yönetimi ile havacılıkta stratejik iş birliği!

Libya'da Hafter yönetimi, Türkiye merkezli şirket ile havacılık altyapısını modernize edecek stratejik bir anlaşmaya imza attı.

Libya'da Hafter yönetimi ile havacılıkta stratejik iş birliği!
Libya'da Hafter yönetimi ile havacılıkta stratejik iş birliği!
GİRİŞ 22.07.2025 19:39 GÜNCELLEME 22.07.2025 19:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış
  • Haber7

Libya'da Tobruk yönetimi, sivil havacılık altyapısını modernize etmek için Türkiye merkezli çok uluslu ALBAWABAH Hizmetleri Limited Şirketi ile stratejik bir anlaşmaya imza attı. 

HAVALİMANLARINDA MODERNİZASYON 

Hafter yönetimine bağlı Libya Kalkınma ve Yeniden İmar Fonu'nun ALBAWABAH ile imzaladığı anlaşmalar kapsamında havalimanlarında modernizasyon sağlanacak. Anlaşma kapsamında hava trafik iletişim sistemleri yenilenecek, navigasyon altyapısı modernize edilecek ve uçuş güvenliği standartları yükseltilecek.

Fon Genel Müdürü Mühendis Bilkassem Halife Hafter, bu projelerin Libya'nın küresel hava ulaşım sistemlerine entegrasyonunu güçlendireceğini vurguladı.

ÇOK ULUSLU ALBAWABAH, 2017'DE İSTANBUL'DA KURULDU

2017'de İstanbul'da kurulan ve Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi ülkelerde ofisleri bulunan ALBAWABAH, üretici firmalarla ithalatçılar arasında köprü görevi görüyor. Kurucularının aslen Mısırlı olduğu öğrenilen şirket, gümrük işlemlerinden lojistiğe tedarik zincirini yönetiyor. Ayrıca şirket, son yıllarda Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde altyapı projelerine ağırlık veriyor.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • necati 11 saat önce Şikayet Et
    Bu nasil bir stratejik dusmanla stratejik anlasma yapmayi ilk defa duyuyorum
    Cevapla
  • Ahmet 12 saat önce Şikayet Et
    Bu hafter hani düsmandi ne oldu simdi is birligi yapiliyor..ne dedikse tersini yapiyoruz
    Cevapla
  • İbrahim 13 saat önce Şikayet Et
    Tamam işte böyle kardeşim yaa.Turkiye ile el sıkışın olsun bitsin.yolumuza bakalım.guclu Libya, güçlü Afrika, Güçlü Suriye, Güçlü Azerbaycan, Güçlü Pakistan, Güçlü Türki cumhuriyetler, Güçlü Ortadoğu,veee Güçlü Türkiye.ondan sonra Müslümanlara huzur gelecek başka çare yok
    Cevapla
  • Ahmet 14 saat önce Şikayet Et
    Peli Türliye bu şirkete izin vermiş mi?
    Cevapla
  • Erkan 14 saat önce Şikayet Et
    Türkiye ile alakası yokmuş yani
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray eski oyuncusu yüzünden mahkemelik olmuştu! Davada karar verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü