Ermenistan'dan Türkiye ve Azerbaycan açıklaması
Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahan Kostanyan, Azerbaycan ile imzaladıkları ortak barış deklarasyonunu "tarihi" olarak nitelendirerek, bunu ülkesiyle Türkiye'nin normalleşmesinde de önemli fırsat gördüklerini dile getirdi.
Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahan Kostanyan, ABD’nin ev sahipliğinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ortak barış deklarasyonunun ardından açıklamalarda bulundu.
Deklarasyonun hem Azerbaycan-Ermenistan normalleşmesi hem de ABD-Ermenistan ilişkileri açısından önemine işaret eden Kostanyan, "Hem ABD ile yaptığımız ikili görüşmeler hem de ABD-Ermenistan-Azerbaycan üçlü görüşmesi, çok önemliydi hatta tarihiydi." ifadesini kullandı.
Kostanyan, ABD ile yapay zeka, yarı iletkenler ve enerji konularında da mutabakat zaptları imzaladıklarını söyledi.
TÜRKİYE AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ermenistan ve Azerbaycan'ın normalleşmesine yönelik açıklamalarının, normalleşme görüşmelerini olumlu etkilediğini dile getiren Kostanyan, "İmzaladığımız bu barış deklarasyonunun ardından Türkiye ile de (normalleşme) önemli bir kilometre taşı ve fırsat görüyoruz. Türkiye ile Ermenistan arasında iletişimi yeniden kurarsak bu proje, daha uygulanabilir, bölgesel ve küresel anlamda daha önemli bir hale gelebilir." diye konuştu.
Kostanyan, Ermenistan'ın iyi niyet gösterdiğini, Ankara'nın da bu iyi niyete Türkiye-Ermenistan sınırını açarak ve diplomatik ilişkiler kurarak karşılık vermesini umduğunu dile getirerek, "Bölgemizde istikrar ve ekonomik refah için önemli bir kilometre taşını başarabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.
Aliyev ile Paşinyan, ABD Başkanı Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da gerçekleştirilen üçlü zirvenin ardından ortak deklarasyona imza atmıştı.
Trump, "Ermenistan ve Azerbaycan, çatışmaları durdurmayı, ticari ve diplomatik ilişkileri başlatmayı ve birbirlerinin toprak bütünlüğüne saygı duymayı taahhüt ediyor." açıklamasında bulunmuştu.
-
Ercan Arıkan 19 dakika önce Şikayet EtAmerika bu işe nerden girdi hiç beklenmedik bir durum turkiye sessiz abd bu geçiş koridorunda asla olmamalı bu zengizor zor bir denklem yakında burada da bir savaş çıkarBeğen
-
D koç 29 dakika önce Şikayet EtSizde ferasetin f si kalmadımı şu amerika şeytanı siyonistin elidir gözüdür kulagıdır gelece 100 yılda Kafkasya siyonist hakimiyetine girecek demektir ne azer bayan kalır ne Ermenistan çok yakında Rusya burada karışıklık çıkarır Azerbaycan ve Ermenistan rusyanın hedefi olacak amerikanın hesabına uyar Rusya'ya iki cepe açılır koridorda oynanan oyun sahneye koyuldu feraset feraset feBeğen
-
Adnan demir 31 dakika önce Şikayet EtAmerika ipleri eline geçirdı 99 yıl bu koridorda borusunu öttürecek yazikBeğen
-
Şemseddin YANIK 45 dakika önce Şikayet EtAzerbeycan neden ABD de imza atıyor ve bizim için derece önemli olan bir koridorun kullanımını en tehlikeli düşmanımıza vede ismini vererek yağcılık çekiyor bir kere daha bizi yanılttı yazıklar olsunBeğen Toplam 2 beğeni
-
Zuhtu 17 dakika önce Şikayet EtA bd ye kiralaman koridor ermenistam tarafinda kalan bolum..azerbaycamla bi alakasi yokBeğen
-
Şemseddin YANIK 45 dakika önce Şikayet EtAzerbeycan neden ABD de imza atıyor ve bizim için derece önemli olan bir koridorun kullanımını en tehlikeli düşmanımıza vede ismini vererek yağcılık çekiyor bir kere daha bizi yanılttı yazıklar olsunBeğen Toplam 1 beğeni