Ermenistan'dan Türkiye ve Azerbaycan açıklaması

Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahan Kostanyan, Azerbaycan ile imzaladıkları ortak barış deklarasyonunu "tarihi" olarak nitelendirerek, bunu ülkesiyle Türkiye'nin normalleşmesinde de önemli fırsat gördüklerini dile getirdi.

GİRİŞ 10.08.2025 14:00 GÜNCELLEME 10.08.2025 16:42
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahan Kostanyan,  ABD’nin ev sahipliğinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ortak barış deklarasyonunun ardından açıklamalarda bulundu.

Deklarasyonun hem Azerbaycan-Ermenistan normalleşmesi hem de ABD-Ermenistan ilişkileri açısından önemine işaret eden Kostanyan, "Hem ABD ile yaptığımız ikili görüşmeler hem de ABD-Ermenistan-Azerbaycan üçlü görüşmesi, çok önemliydi hatta tarihiydi." ifadesini kullandı.

Kostanyan, ABD ile yapay zeka, yarı iletkenler ve enerji konularında da mutabakat zaptları imzaladıklarını söyledi.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ermenistan ve Azerbaycan'ın normalleşmesine yönelik açıklamalarının, normalleşme görüşmelerini olumlu etkilediğini dile getiren Kostanyan, "İmzaladığımız bu barış deklarasyonunun ardından Türkiye ile de (normalleşme) önemli bir kilometre taşı ve fırsat görüyoruz. Türkiye ile Ermenistan arasında iletişimi yeniden kurarsak bu proje, daha uygulanabilir, bölgesel ve küresel anlamda daha önemli bir hale gelebilir." diye konuştu.

Kostanyan, Ermenistan'ın iyi niyet gösterdiğini, Ankara'nın da bu iyi niyete Türkiye-Ermenistan sınırını açarak ve diplomatik ilişkiler kurarak karşılık vermesini umduğunu dile getirerek, "Bölgemizde istikrar ve ekonomik refah için önemli bir kilometre taşını başarabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Aliyev ile Paşinyan, ABD Başkanı Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da gerçekleştirilen üçlü zirvenin ardından ortak deklarasyona imza atmıştı.

Trump, "Ermenistan ve Azerbaycan, çatışmaları durdurmayı, ticari ve diplomatik ilişkileri başlatmayı ve birbirlerinin toprak bütünlüğüne saygı duymayı taahhüt ediyor." açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • Ercan Arıkan 19 dakika önce Şikayet Et
    Amerika bu işe nerden girdi hiç beklenmedik bir durum turkiye sessiz abd bu geçiş koridorunda asla olmamalı bu zengizor zor bir denklem yakında burada da bir savaş çıkar
    Cevapla
  • D koç 29 dakika önce Şikayet Et
    Sizde ferasetin f si kalmadımı şu amerika şeytanı siyonistin elidir gözüdür kulagıdır gelece 100 yılda Kafkasya siyonist hakimiyetine girecek demektir ne azer bayan kalır ne Ermenistan çok yakında Rusya burada karışıklık çıkarır Azerbaycan ve Ermenistan rusyanın hedefi olacak amerikanın hesabına uyar Rusya'ya iki cepe açılır koridorda oynanan oyun sahneye koyuldu feraset feraset fe
    Cevapla
  • Adnan demir 31 dakika önce Şikayet Et
    Amerika ipleri eline geçirdı 99 yıl bu koridorda borusunu öttürecek yazik
    Cevapla
  • Şemseddin YANIK 45 dakika önce Şikayet Et
    Azerbeycan neden ABD de imza atıyor ve bizim için derece önemli olan bir koridorun kullanımını en tehlikeli düşmanımıza vede ismini vererek yağcılık çekiyor bir kere daha bizi yanılttı yazıklar olsun
    Cevapla
  • Zuhtu 17 dakika önce Şikayet Et
    A bd ye kiralaman koridor ermenistam tarafinda kalan bolum..azerbaycamla bi alakasi yok
    Cevapla
  • Şemseddin YANIK 45 dakika önce Şikayet Et
    Azerbeycan neden ABD de imza atıyor ve bizim için derece önemli olan bir koridorun kullanımını en tehlikeli düşmanımıza vede ismini vererek yağcılık çekiyor bir kere daha bizi yanılttı yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin'in sesi susturuldu! İsrail'in katlettiği gazeteciden yürek burkan vasiyet...
 ABD ve İsrail'in Doğu Akdeniz huzursuzluğu: Türkiye'nin bölgedeki gücü rahatsız etti