AB toplantısı sonrası itiraf gibi açıklama: Avrupa ülkelerinin çoğu savaşa hazırlanıyor

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, bugünkü Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nda, AB ve çoğu üye ülkenin barışa değil uzun bir savaşa hazırlandığını ifade etti.

AB toplantısı sonrası itiraf gibi açıklama: Avrupa ülkelerinin çoğu savaşa hazırlanıyor
AB toplantısı sonrası itiraf gibi açıklama: Avrupa ülkelerinin çoğu savaşa hazırlanıyor
GİRİŞ 31.08.2025 04:29 GÜNCELLEME 31.08.2025 04:29

Szijjarto, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılan "Gymnich" formatlı AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na ilişkin ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından açıklama yaptı.

"ÇOĞU ÜYE ÜLKE BARIŞ DEĞİL, UZUN BİR SAVAŞA HAZIRLANIYOR"

Bakan Szijjarto, "Bugün Kopenhag'da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları toplantısında, Brüksel ve çoğu üye ülkenin barış değil, uzun bir savaşa hazırlandığı ortaya çıktı. Ukrayna'ya, askerlerin maaşları, insansız hava araçları, silahlar ve Ukrayna devletinin işleyişi için on milyarlarca avro göndermek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Szijjarto, AB Komisyonunun bir kez daha "Ukrayna Komisyonu" gibi davranarak üye ülkelerin çıkarları yerine Kiev'in çıkarlarına hizmet ettiğini belirtti.

Enerji güvenliğinin görmezden gelindiğini aktaran Szijjarto, Macaristan'ın tutumunun açık olduğunu, sadece ABD-Rusya anlaşmasının savaşı sona erdirebileceğini kaydetti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Osmanlı Başkenti 1 ay önce Şikayet Et
    Sanki bilmiyorduk, başka şeylerler yğraştığınızı saınıyorduk cook sasırdıkk
    Cevapla
  • mevhibe inal 1 ay önce Şikayet Et
    Hepsi de savaşlarda ülkelerindeki Türkleri, yabancıları I kullanma derdinde! Kendi çocuklarını kullanacak olsalar bu kadar kolay SAVAŞLARI desteklemezler.
    Cevapla
  • ANALİZ 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa Amerikanın , Amerika İsrail'in Kuklası
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    abd sattsin ukrayna alsin avrupa odesin uya in artik barisa yatirim edin amerika cebini dolduruyor
    Cevapla
  • Zuber 1 ay önce Şikayet Et
    Rusyayı 1 yılda teslim alırsınız da bölüşürken birbirinizi yermisiniz onu bilemedim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 7 ile sarı kodlu uyarı geldi: Kuvvetli olacak, hazırlıklı olun!
Fenerbahçe - Fatih Karagümrük! Muhtemel 11'ler