Gazze eyleminde yumruklanmıştı... Alman polisi zulmünü saniye saniye anlattı!

28 Ağustos'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Filistin'e destek eyleminde Alman polisin yumrukladığı O'Brien o anları İrlanda basınına anlattı. Polisin şiddetli müdahalesi nedeniyle O'Brien'in kolu ve burnu kırılmıştı.

GİRİŞ 07.09.2025 15:48 GÜNCELLEME 07.09.2025 15:53
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Berlin'de düzenlenen Filistin'e destek eyleminde polis tarafından yumruklanan, kolu ve burnu kırılan İrlandalı Kitty O'Brien, Almanya'nın protestoculara karşı davranışı nedeniyle uluslararası alanda utanacak duruma düşürülmesi gerektiğini söyledi.

İRLANDA BASININA KONUŞTU!

İrlanda kamu yayıncısı RTE'ye konuşan 25 yaşındaki O'Brien, 28 Ağustos'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de katıldığı Filistin'e destek eyleminde polisin kendisine yaptığı sert müdahale sonrası 1 hafta hastanede yattığını anlattı.

Burnunun ve kolunun kırıldığını, kendisine radial sinir hasarı teşhisi konduğunu belirten O'Brien, yüzüne Alman polisinin iki kere yumruk attığını ifade etti.

O'Brien, Alman polisinin 2 yıldır Filistin destekçisi eylemcilere karşı orantısız güç kullandığını da savunarak "(Kendisini yumruklayan polis) Doğrudan yüzüme iki kere yumruk attı. Aynı polis, burnum kanarken kolumu döndürerek arkama götürdü ve kırdı." ifadelerini kullandı.

KIRIK 11 VİDA İLE DÜZELTİLDİ!

Üst kol kemiğindeki kırığın 11 vida ile düzeltildiğini dile getiren O'Brien, "Arkadaşlarımın arasında bileği, burnu ve omurgası kırılanlar var. Çok sayıda yaralı var. Almanya, demokratik olduğunu savunmasına rağmen protestoculara gösterdiği muamele nedeniyle uluslararası alanda utanacak duruma düşürülmelidir." dedi.

"Bizi susturma girişimleri işe yaramayacak çünkü Filistin'deki soykırım devam ediyor." ifadesini kullanan O'Brien, aynı polislerin yüzüne bakmak için yeniden sokaklara çıkmak istediğini kaydetti.

Berlin polisinin yapılan sert müdahaleyi meşrulaştırmak için eylemcilere "polise saldırı" suçlaması yönelttiğini iddia eden O'Brien, "Benim görüntülerim yayılınca bize karşı tonda bir değişiklik oldu. Muhtemelen bu yalanın mahkemede işe yaramayacağını düşündüler. O yüzden onlara 'Soykırım destekçisi' dediğim için hakaretle suçlanıyorum." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Almanya'nın başkenti Berlin'de 28 Ağustos'ta düzenlenen eylemde, İsrail'in Gazze'de öldürdüğü gazetecileri anmak isteyen yaklaşık 200 eylemciye polis müdahale etmişti.

Polis, eylemcilerden 8'ini gözaltına alırken O'Brien'ın yumruklandığı görüntüler tepkilere neden olmuştu.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • Fahri özcan 20 saat önce Şikayet Et
    Siyonist israilin kuklası Almanya'dan başka me beklenirki 90 milyonluk almanya soykırımcı israilin oyuncağı durumunda yazıklarolsun
    Cevapla
  • Delioğlan 20 saat önce Şikayet Et
    Almanya hala daha nazi zihniyetiyle yönetilen ırkçı bir ülke'dir.
    Cevapla
  • Cem 20 saat önce Şikayet Et
    Alman polisi ;siyonist efendilerinin yılmaz savunucuları olduğunun ispatı peşinde!
    Cevapla
  • Haka 20 saat önce Şikayet Et
    Biri gelse Taksim meydanında PkK ya destek Fetö ye destek yürüyüşü yapsa onlarda sopayı yer, Almanyadada Filistine destek dersen yani Hamas a destek derden sopayı yersin bu kadar basit.
    Cevapla
  • Misafir 20 saat önce Şikayet Et
    O polisi Amerikalılar işe aldı yani Alman polisi değil Amerikan polisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anlaşmaya varıldı: Fenerbahçe'ye 39'luk teknik direktör
En çok altını olan ülkeler belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada