600 kişilik grup operasyondan dönen 45 askeri alıkoymuştu! Son dakika gelişmesi
Kolombiya'da operasyondan dönen 45 askerin yaklaşık 600 kişilik grup tarafından alıkonulduğu açıklanmıştı. Ordu askerin serbets kaldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'dan son dakika açıklaması geldi.
Kolombiya'nın güneybatısında dün operasyondan dönen ve yaklaşık 600 kişilik bir grup tarafından alıkonulan 45 askerin serbest bırakıldığı bildirildi.
Kolombiya ordusundan yapılan açıklamada, Cauca yönetim bölgesine bağlı El Tambo yakınlarındaki Los Tigres bölgesinde operasyon dönüşü dün yaklaşık 600 kişilik bir grubun alıkoyduğu 45 askerin özgürlüğüne kavuştuğu belirtildi.
PETRO'DAN AÇIKLAMA!
Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, askerleri kaçıran gruplara tepki gösterdi.
Ülkenin güneybatısındaki bölgede operasyonların devam edeceğini vurgulayan Petro, şunları kaydetti:
"Askerlere saldıran bölgelerde hava operasyonu yapılacak ancak sivillere zarar verilmeyecek. Amaç mafyalardan halkı korumak ve ülke topraklarını temizlemektir. Ulusal toprakları mafyalardan temizlemek Cumhurbaşkanı'nın görevidir."
Petro, ordunun yasa dışı silahlı gruplara operasyon düzenlediği bölgelerdeki halka seslenerek, "Artık tarım ürünlerini barışçıl şekilde değiştirme zamanı. Askerleri serbest bırakın, onlar sizin çocuklarınız olabilir. Kolombiya'nın çocukları birbirini kucaklamalı. Diyalog komisyonu hazır, bu Cumhurbaşkanı'nın sözü." açıklamasında bulundu.
NE OLMUŞTU?
Ulusal basında yer alan habere göre, Cauca yönetim bölgesine bağlı El Tambo yakınlarındaki Los Tigres bölgesinde operasyon dönüşü askerler, yaklaşık 600 kişilik grup tarafından durdurularak alıkonuldu.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ordudan yapılan açıklamada, 45 askerin sivil kalabalık tarafından alıkonulduğu teyit edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Yerel basına göre, olayın sorumlusu olarak "Carlos Patino" adlı silahlı grubun etkisi altındaki siviller gösterildi.
DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI
Uzun süredir bölgede uyuşturucu kaçakçılığına karşı operasyonlar yürüten güvenlik güçleri, daha önce de benzer olaylarla karşı karşıya kalmıştı.
Askerlerin serbest bırakılması için Ombudsmanlık Kurumu ve sivil toplum örgütlerinin devreye girmesi bekleniyor.
-
Rotterdam 4 saat önce Şikayet Etitraile tepki veten karsi gelen hangi ulkeyse, bakiyorsun orada biseyler karisiyir. tesaduf mu? hicte degil!Beğen Toplam 7 beğeni
-
Halil 4 saat önce Şikayet EtBunların hepsi müslümanların gerilemesiyle oldu.Bu konuda yazılmış çok güzel bir kitap var.Okumanizi tavsiye ederim.Hasan ennedvinin " Müslümanların gerilemesi ile dünya neler kaybetti"Beğen Toplam 2 beğeni
-
Halil 4 saat önce Şikayet EtBunların hepsi müslümanların gerilemesiyle oldu.Bu konuda yazılmış çok güzel bir kitap var.Okumanizi tavsiye ederim.Hasan ennedvinin " Müslümanların gerilemesi ile dünya neler kaybetti"Beğen Toplam 1 beğeni
-
Halil 4 saat önce Şikayet EtBunların hepsi müslümanların gerilemesiyle oldu.Bu konuda yazılmış çok güzel bir kitap var.Okumanizi tavsiye ederim.Hasan ennedvinin " Müslümanların gerilemesi ile dünya neler kaybetti"Beğen
-
kırık levent 4 saat önce Şikayet EtBu olayın arkasında Avrupa ve ABD varBeğen Toplam 1 beğeni