Fiji'den skandal İsrail kararı! Kudüs'te 'büyük' tören! "Ebedi başkentimiz"
Güney Pasifik ülkesi Fiji, İsrail büyükelçiliğini bugün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun katılımıyla düzenlenen törenle Kudüs’te açtı. Ürdün, Fiji'nin Kudüs'te İsrail büyükelçiliği açma kararını sert bir şekilde kınadı.

SON DAKİKA HABERİ: İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, büyükelçilik açılış törenine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fiji Başbakanı Sitiveni Rabuka ve İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar katıldı.
'EBEDİ BAŞKANETİMİZ KUDÜS'TE YENİ BİR BÜYÜKELÇİLİK'
“Ebedi başkentimiz Kudüs'te yeni bir büyükelçilik!" ifadelerine yer veren Saar, açıklamada, uluslararası hukuka aykırı olmasına rağmen Tel Aviv yönetiminin diğer ülkelerin de Kudüs’te büyükelçilik açması için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.
ÜRDÜN'DEN FİJİ'YE SERT İFADELERLE KINAMA
Ürdün, Fiji'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını kınayarak, bunun bağımsız bir Filistin devleti kurma yönündeki uluslararası iradeyi baltaladığını belirtti.
Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Fiji'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasının "en sert ifadelerle" kınandığı bildirildi.
Fiji'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasının reddedilen ve kınanan bir adım olduğu ve uluslararası hukukun ve uluslararası meşruiyet kararlarının açık bir ihlali olduğu kaydedilen açıklamada, bunun iki devletli çözüm temelinde bağımsız, egemen Filistin devletini tanıma yönündeki uluslararası iradeyi baltaladığı belirtildi.
'KARAR HÜKÜMSÜZ, GEÇERSİZ VE HUKUKA AYKIRI'
Bakanlığın açıklamasında, Kudüs şehrinin statüsünü veya hukuki statüsünü değiştirmeye yönelik her türlü tedbir ve kararın hükümsüz, geçersiz ve hukuka aykırı olduğu vurgulandı.
Açıklamada, bölgede güvenlik ve istikrarı garanti altına alan adil ve kapsamlı bir barışa ulaşmanın tek yolunun, 4 Haziran 1967 sınırları içinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulması olduğu yinelendi.
İİT KINAMIŞTI
Fiji Başbakanı Rabuka, 14 Şubat'ta Münih Güvenlik Konferansı'nda İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar ile bir araya gelmiş, görüşmede, Kudüs'te büyükelçilik açma niyetlerini dile getirmişti.
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) da Güney Pasifik'te yer alan Fiji'nin İsrail'deki büyükelçiliğini işgal altındaki Kudüs kentinde açma kararını kınamıştı.
ABD, Guatemala, Honduras, Kosova, Paraguay ve Papua Yeni Gine'nin İsrail'deki büyükelçilikleri Kudüs'te bulunuyor.
-
Misafir 4 saat önce Şikayet Etinşallah gün gelir o baş kentiniz başınıza yıkılır altında geberip gidersiniz yavudi siyonistlerBeğen Toplam 38 beğeni
-
Mizah 7 saat önce Şikayet EtKim bilir ne verdiler.Beğen Toplam 15 beğeni
-
misafir 7 saat önce Şikayet Etpara ile satın alınmış küçük ülkelerBeğen Toplam 18 beğeni
-
MEHMET 7 saat önce Şikayet Etfiji ilk defa duydumBeğen Toplam 9 beğeni
-
Misafir 8 saat önce Şikayet EtDiğer kansızlari anladıkta, bu kosovaya ne demeli? Gaziantep ❤️❤️❤️Beğen Toplam 17 beğeni