İsrail'de sıcak saatler! Husilerden tam isabet! Bölgede alarm verildi
Son dakika haberi... Yemen'deki Husiler tarafından fırlatılan bir bomba yüklü insansız hava aracı (İHA), İsrail'in güneyindeki Eilat'da bir otele isabet etti.
SON DAKİKA HABERİ: İsrail ordusundan yapılan açıklamada, bir İHA'nın sınırlardan sızması nedeniyle alarmların devreye girdiği belirtildi.
YEMEN'DEN FIRLATILAN İHA İSRAİL'DE OTELE İSABET ETTİ
Alarmların devreye girmesinin ardından İHA'nın güneydeki Eilat bölgesine düştüğü, arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye yönlendirildiği kaydedildi.
İsrail devlet televizyonu KAN, Yemen'deki Husiler tarafından fırlatılan bomba yüklü İHA'nın bir otele isabet ettiğini bildirdi.
İSRAİL ORDUSU ALARMLARIN DEVREYE GİRDİĞİNİ AÇIKLADI
İsrail ordusu, akşam saatlerinde güneydeki Eilat'ta bir otele isabet eden insansız hava aracının (İHA) ardından Yemen'den fırlatılan bir balistik füzenin engellendiğini iddia etti.
Ordudan yapılan açıklamada, Yemen'den fırlatılan füze nedeniyle birçok bölgede alarmların devreye girdiği aktarıldı.
Füzenin hava savunma sistemleri tarafından engellendiği öne sürüldü.
HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILDI
İsrail basını, füze nedeniyle Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nın iniş ve kalkışlara kısa süreli kapatıldığını aktardı.
Öte yandan İsrail ordusu, Yemen'den gönderilen bir başka İHA'yı da hava savunma sistemleriyle düşürdüğünü ileri sürdü.
Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı yazılı açıklamada, Tel Aviv yönetiminin, Gazze Şeridi'nde işlediği soykırıma ve Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık olarak düzenledikleri saldırılara ilişkin bilgi verdi.
HUSİLER: BAŞARILI SALDIRILAR DÜZENLEDİK
Seri, Yafa bölgesine (Tel Aviv) "Filistin-2" model hipersonik balistik füzeyle "başarılı" bir saldırı düzenlendiğini, saldırı nedeniyle milyonlarca İsraillinin sığınaklara kaçtığını ve hava sahasını (Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı) kapatmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.
Askeri Sözcü, İsrail'in güneydeki Eilat ve Biru's Sebi (Beer Şeva) kentlerine ise 3 İHA ile saldırı düzenlendiklerini kaydetti.
Eilat'ın, daima Yemen silahlı kuvvetlerinin hedef tahtasında kalacağını ifade eden Seri, "bölgede yaşanan gelişmelerin, İsrail'in bölge ülkeleri ve halkları için bir tehdit oluşturduğunu ve bu tehlikenin sadece Filistin coğrafyasıyla sınırlı kalmadığını ortaya koyduğunu, bu nedenle de herkesin sorumluluk alması gerektiğini" aktardı.
-
vatandaş 1 saat önce Şikayet Etİsrailin içinde hiç mi adamınız yok husiler iran hamas neden bombalar patlatılamıyor. canlı bomba yok mu hiç.. Kan onların topraklarınada düşmesi lazım artık..Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ahmet 1 saat önce Şikayet Etazgın israil kafirleri sadece nükleerden anlar.Beğen Toplam 7 beğeni
-
Hikaye 2 saat önce Şikayet EtRABBİM CC Cuma'nın hürmetine yar ve yardımcınız olsunBeğen Toplam 6 beğeni
-
Vatandas 2 saat önce Şikayet Etisraili durduracak tek şey top yekün şehirlere kara harekatı adamlar artık zevkine insan öldürüyorlar halkı öyle benimsemiş katilliğiBeğen Toplam 3 beğeni
-
TÜRKİYEM 2 saat önce Şikayet EtBiz onlar gibi olamayız. Kadınların çocukların masumların canına bilerek kast edilmemesi lazım. Sivil yerleşim yerlerine bir müslüman ülke bomba atmaması lazım! Aksi halde onlardan hiçbir farkımız kalmaz!Beğen