Yunan-Rum lobisinden Trump'a Türkiye baskısı: Askeri bilgiler Rus istihbaratına geçecek
ABD'deki Yunan-Rum lobisi, ABD Başkanı Trump'tan, Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programına dahil etmemesini istediler. Yunan asıllı ABD'li vekiller, ABD'nin hassas askeri bilgilerinin Rus istihbaratına geçme tehlikesi bulunduğunu öne sürdü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la görüşeceğini öğrenen ABD'deki Yunan-Rum lobisi, bir kez daha Türkiye aleyhinde harekete geçti. Yunan asıllı Amerikalı milletvekilleri Gus Bilirakis, Chris Pappas, Nicole Malliotakis ve Dina Titus yaptıkları ortak açıklamada, Trump'tan Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programına dahil etmemesini istediler.
Türkiye'nin 2019 yılında Rus yapısı S-400 füzeleri satın alması nedeniyle ABD'nin ilgili yasasını çiğnediği ve "haklı olarak" F-35 programından çıkarıldığını öne süren dört milletvekili, "Başkan Erdoğan'ın, Türkiye'nin NATO'daki yükümlülüklerine rağmen, Rusya Federasyonu ile askeri işbirliği kararı, ABD'nin savunma teknolojisi güvenliğini torpillemekte ve ittifakın savunma teknolojisi güvenliğini de açık bir şekilde tehdit etmektedir." dediler.
S-400'leri elinde bulundurmaya devam eden Türkiye'nin, F-35 uçakları programına dahil edilmesi halinde, ABD'nin hassas askeri bilgilerinin Rus istihbaratına verilmesi tehlikesi bulunduğunu öne süren milletvekilleri, "Erdoğan hükümetinin, davranışında özlü değişiklikler yapmadan ödüllendirilmesi, ABD dış politikasının inandırıcılığını zayıflatacaktır." iddiasında bulundu.
-
Adalet 4 saat önce Şikayet EtSiz kimsiniz soytarı kiliklilar yunaninda es 300 var haydi haydiBeğen
-
İnadına REİS 4 saat önce Şikayet EtBaşaramayacaklar .Beğen
-
misafir 4 saat önce Şikayet Etgüvenilir olmayan sizlersiniz siyonist itler her işiniz yalan dolanBeğen
-
ismailbey 5 saat önce Şikayet Etkorkularını süslemek düşmanımızın silahı çünkü bunlar acizliklerini ve aşağılıklarını anca böyle kapatırlar...Beğen
-
Atakan 5 saat önce Şikayet Etİyi ne güzel işte, bunların paranoyak manyak olduklarını kıt zekasıyla Trump bile anlar artık, bir şeyi fazla abartırsan inandırıcılığını kaybedersin, Türkiye düşmanları abartsın bence, Türkiye neden F35 veya ABD hassas bilgilerini Rusya'ya versinki, bundan çıkarı veya amacı ne olabilir.Beğen