Yunan-Rum lobisinden Trump'a Türkiye baskısı: Askeri bilgiler Rus istihbaratına geçecek

ABD'deki Yunan-Rum lobisi, ABD Başkanı Trump'tan, Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programına dahil etmemesini istediler. Yunan asıllı ABD'li vekiller, ABD'nin hassas askeri bilgilerinin Rus istihbaratına geçme tehlikesi bulunduğunu öne sürdü.

GİRİŞ 24.09.2025 08:19 GÜNCELLEME 24.09.2025 16:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la görüşeceğini öğrenen ABD'deki Yunan-Rum lobisi, bir kez daha Türkiye aleyhinde harekete geçti. Yunan asıllı Amerikalı milletvekilleri Gus Bilirakis, Chris Pappas, Nicole Malliotakis ve Dina Titus yaptıkları ortak açıklamada, Trump'tan Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programına dahil etmemesini istediler.

Türkiye'nin 2019 yılında Rus yapısı S-400 füzeleri satın alması nedeniyle ABD'nin ilgili yasasını çiğnediği ve "haklı olarak" F-35 programından çıkarıldığını öne süren dört milletvekili, "Başkan Erdoğan'ın, Türkiye'nin NATO'daki yükümlülüklerine rağmen, Rusya Federasyonu ile askeri işbirliği kararı, ABD'nin savunma teknolojisi güvenliğini torpillemekte ve ittifakın savunma teknolojisi güvenliğini de açık bir şekilde tehdit etmektedir." dediler.

S-400'leri elinde bulundurmaya devam eden Türkiye'nin, F-35 uçakları programına dahil edilmesi halinde, ABD'nin hassas askeri bilgilerinin Rus istihbaratına verilmesi tehlikesi bulunduğunu öne süren milletvekilleri, "Erdoğan hükümetinin, davranışında özlü değişiklikler yapmadan ödüllendirilmesi, ABD dış politikasının inandırıcılığını zayıflatacaktır." iddiasında bulundu.

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 31
  • Osmanlı Başkenti 1 ay önce Şikayet Et
    Ula yunancık,sen s300 ü kullandın rusların onu ne yapacaz
    Cevapla
  • KIZILELMA 1 ay önce Şikayet Et
    O silahlar zaten bize gelmeyecek. Gelseydi basta gelirdi. Kaan varsa yoksa kaan. Haydi Türkiyem
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Ülke içinde ve dışında ; “ Yunanistan ve İsrail F-35 almamızı istemiyordu ama başaracağızla” başlayan psikolojik harp ? Devamında ; Para verdik uçağımızı versinler! Parça üretiminden para kazanıyoruz! F-4 sonrası zaten F-35 planlamıştık! Kaan için teknoloji transferi! Şu kutulardaki S-400’lerden de kurtulalım artık !! demekk Gönüllü pilav yemektirr???
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Yunanistani finlandiyayi isvec i natoya almakla hatta edildi nato nun cani cehenneme hava savunmasi parasi ile verilmedi Ukraine bedava verildi türkiye rusya dan aldi cünkü rusya müttefik ucaklarida cin den aliriz
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan her yerde Türkiye düşmanlığı yapıyor, Yunanistan'a acilen nota verilmeli, Yunanistan elçisi sınır edilmekle tehdit edilmeli, zaten hırsız Yunanistan devasa Osmanlı topraklarını çalıp gasp etmiş vaziyette. İlk fırsatta Atina'ya kadar Yunanlılar kovalanmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hangi ilimizde en az cami var? İl il açıklandı!
Faciada ölen 6 kişinin kimlikleri belli oldu! Kaçmaya çalışan iş yeri sahibi yakalandı