Gazze'de ateşkes planı masada: Netanyahu, Trump ile görüşmeden önce değişiklik istiyor

İsrail basınına göre Başbakan Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’la 29 Eylül’de yapacağı görüşme öncesi, Gazze’de ateşkese ilişkin 21 maddelik yeni planda bazı değişiklikler talep ediyor.

GİRİŞ 28.09.2025 11:31 GÜNCELLEME 28.09.2025 11:53

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’nin Gazze’de ateşkes için hazırladığı 21 maddelik teklifte değişiklik yapılmasını istiyor. Netanyahu’nun bu talebini, 29 Eylül’de ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştireceği kritik görüşme öncesinde gündeme getirdiği öne sürüldü.

Yedioth Ahronot gazetesinin aktardığına göre, Tel Aviv yönetimi 21 maddelik teklifi büyük ölçüde kabul etmeye yakın görünüyor. Maddeler arasında Gazze’nin terörden arındırılması, İsrailli esirlerin iadesi ve savaşın derhal sona ermesi, gibi başlıklar yer alıyor. Ancak Netanyahu, bazı bölümlerin İsrail’in çıkarlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini düşünüyor.

İsrail başbakanı Netanyahu ve ABD Başkanı Trump

ABD'NİN SABRI AZALDI

Öte yandan Kanal 13 televizyonunun haberinde, Washington yönetiminin İsrail’e karşı sabrının azaldığı vurgulandı.

Haberde, Beyaz Saray’ın son günlerde Netanyahu hükümetine Hamas ile anlaşma yapması yönünde yoğun baskı kurduğu ifade edildi. Trump’ın da 29 Eylül’deki görüşmede Gazze’deki savaşı bitirme konusunda kararlı bir tutum sergilemesi bekleniyor.

21 MADDELİK TEKLİFTE HANGİ MADDELER YER ALIYOR?

The Times of Israel gazetesi de bugün 21 maddelik ateşkes teklifinin maddelerini haberleştirmişti.

Habere göre, teklifin en önemli maddeleri arasında, "Gazze'nin, terörden arındırılmış bir bölge olması, İsrail ve Hamas teklifi kabul ederse, savaşın derhal sona ermesi, sağ ve ölü tüm İsrailli esirlerin iade edilmesi, Hamas'ın, Gazze'nin yönetiminde hiçbir rol oynamaması, İsrail'in, Gazze'yi işgal veya ilhak etmemesi ve şu anda işgal ettiği toprakları da kademeli olarak devretmesi" yer aldı.

İsrail'in vurduğu Hizbullah lideri Nasrallah’ın son fotoğrafı yayınlandıİsrail'in vurduğu Hizbullah lideri Nasrallah’ın son fotoğrafı yayınlandı

Askeri cip Filistinli çocuğa çarptı! Batı Şeria'da zulüm devam ediyor! Askeri cip Filistinli çocuğa çarptı! Batı Şeria'da zulüm devam ediyor!

KAYNAK: AA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 33
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hepimiz uyguluyoruz inşallah ZAFER İSLAMINDIR
    Cevapla
  • Selamet 1 ay önce Şikayet Et
    DECCAL VE İTİ bir arada....
    Cevapla
  • Gültepeli Bjk 1 ay önce Şikayet Et
    yatanyahuluu katill istilacıı soykırımcı issraaiitt artık şartları dünyada hükümsüzdür vurmakk için daha nekadar Filistinlii ölecek cumhur hükümeti RTE Bahçeli başşkannlarr TBMM çıkarın artık şu israittt fezdekesinii girelim israaittee artık müdahale şart olduu buu katilleree RTE Bahçeli başşkannlarr
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Lütfen boykotu bırakmayalım BOYKOT DEDEKTİFİ diye uygulama var orada detaylıca yazıyor
    Cevapla
  • Adnan 1 ay önce Şikayet Et
    Seytandan kat ve kat daha alçak olan merhametsiz vicdansız ahlaksız soysuz katillerin adalet dağıtmaya başladığı bir dünyada hepimiz RUHSUZ bir bedene dönüştük.insanlığın merhametin vicdanın adaletin sadece lafta olduğu bir dönemde yetişen gençlere Allah c.c. yardım etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erhürman'dan Rum lidere tokat gibi cevap! Tek şart koştu: 'Önce Erdoğan'
"Beni Devlet Bahçeli’ye götürün" diyen şehit babasına Bahçeli’den telefon