Son dakika: Trump duyurdu! ABD ordusundan Venezuela açıklarında ölümcül saldırı

Son dakika haberi... Karayip Denizi'nde askeri yığınak yapan ABD ordusu, ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle Venezuela'dan kalkan bir gemiye ölümcül bir saldırı düzenledi. ABD saldırısında ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü.

GİRİŞ 03.10.2025 21:22 GÜNCELLEME 03.10.2025 22:06

SON DAKİKA HABERİ: ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin dün ABD Kongresi'ne "savaş halinde olduklarını" bildirmesinin ardından ABD ordusu harekete geçti.

ABD ORDUSU VENEZUELA AÇIKLARINDA GEMİ VURDU

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ordusunun kendisinin talimatıyla bugün Venezuela'dan yola çıkan bir gemiyi vurduğunu duyurdu.

Trump sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sabah 25 bin ila 50 bin kişinin ölümüne neden olacak kadar uyuşturucuyla yüklü bir tekne, Venezuela kıyılarının açıklarında ABD bölgesine girmeden vuruldu" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, yasa dışı uyuşturucu taşıdığı öne sürülen bir gemiye düzenlenen saldırıda dört kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

'TRUMP'IN EMRİ DOĞRULTUSUNDA ÖLÜMCÜL BİR OPERASYON DÜZENLEDİK'

Hegseth sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı Trump'ın emri doğrultusunda, ABD tarafından terör örgütü olarak belirlenmiş unsurlara bağlı bir uyuşturucu kaçakçılığı teknesine ölümcül bir operasyon düzenledim. Gemide bulunan 4 erkek narko-terörist öldürülürken, hiçbir ABD gücü zarar görmedi. Operasyon, geminin büyük miktarda uyuşturucu taşıdığı ve ABD'ye yöneldiği sırada, Venezuela açıklarında, uluslararası sularda gerçekleştirildi. İstihbaratımız, geminin uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını, gemidekilerin narko-teröristler olduğunu ve bilinen bir uyuşturucu transit rotasında faaliyet gösterdiklerini açıkça teyit etti. Amerikalılara yönelik saldırılar sona erene kadar bu tür operasyonlar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Bölgede askeri hareketlilik! Trump yönetimi Kongre'ye bildirdi! 'Savaş halindeyiz'Bölgede askeri hareketlilik! Trump yönetimi Kongre'ye bildirdi! "Savaş halindeyiz"

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 105
  • Gültepeli Bjk 5 ay önce Şikayet Et
    Moduroo her türlü abd üstlerine gemilerine niye saldırmıyorsunn milistlerine ver intiharr emirini vursunlarr buu işgalcilerii
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    en büyük terörist ABD
    Cevapla
  • EKREM 5 ay önce Şikayet Et
    Nerde petrol enerji altın madeni ABD orda katliam şebekesi ABD iti israil eniği orda savaş çıkartıp silah satmak
    Cevapla
  • Atak43 5 ay önce Şikayet Et
    ABD. Size kimse güvenmiyor artık. Somuremediginizde iftira atıyorsunuz. Bir milyon insan öldürüp, pardon diyerek işi kapatıyorsunuz. Gün gelecek ki Rabbim bu gücü elinizden alacak .
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    abd nedense hep doğal kaynak zengini ülkelere bulaşıyor sudan sebeplerden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu'daki savaşta 21. gün... Füzeler peş peşe ateşleniyor!
Çifte standart sürüyor! FIFA'dan İsrail'e 'Komik' yaptırım