Netanyahu'yu çökertecek gerçekler! Gazze'den serbest bırakılan esirin sözleri gündem oldu
Rehin aldığı Filistinlilere işkence yapan, aç ve susuz bırakan İsrail’in bu yönde Hamas’a yönelik kara propagandasını İsrailli esir yakınları çürütüyor.
Rehin aldığı Filistinlilere işkence yapan, aç ve susuz bırakan İsrail’in bu yönde Hamas’a yönelik kara propagandasını İsrailli esir yakınları çürütüyor.
Esirlere İslami ve medeni değerlere uygun davrandıklarını vurgulayan Hamas'ın haklılığı bir defa daha teyit edildi.
Gazze’de esir olarak 2 yıl tutulduktan sonra ateşkes ve esir değişimi anlaşması kapsamında Hamas tarafından 13 Ekim’de serbest bırakılan Omri Miran’a yönelik iyi muameleyi ailesi paylaştı.
'SADECE İYİ HATIRALARINI ANLATIYOR'
İsrailli esir asker Omri Miran’ın babası Dani Miran İsrail’de yayın yapan Kanal 13’e verdiği röportajda, oğlunun esaret sırasında asla aç kalmadığını ve kendi yemeğini kendisinin pişirdiğini, hatta kullanılacak baharatlara bile karar verdiğini belirtti.
Miran, oğlu Omri’nin bir gün eğlenmesi için denize dahi götürüldüğünü kendilerine aktardığını söyledi.
Dani Miran, “Oğlum yalnızca güzel anlardan bahsediyor” dedi.
Dani Miran, “Bir gün onu sahile eğlenmeye götürmüşler. Oğlum çok insanla bağ kurdu, Gazze’de gittiği her yerde insanlar onun karakterini takdir etti.” sözlerini sarf etti.
İSTEDİĞİ İBRANİ DUA KİTABINI BİLE VERMİŞLER
Benzer ifadeler, diğer serbest bırakılan İsraillilerden de geldi. İsrailli asker Matan Angerst’in babası Hagai Angerst, oğlunun Gazze’deki direnişçilerden “saygılı ve insani bir muamele” gördüğünü aktardı.
Serbest bırakılan İsrailli asker Matan Angerst'in babası Hagai Angerst de oğlunun esaretine dair benzer detayları paylaştı. Angerst, oğlunun "daha zorlu koşullarda" tutulmasına rağmen, Hamas'tan talep ettiği siddur (dua kitabı) ile günde üç kez dua ettiğini söyledi. Asker olduğu için yerinin sürekli değiştirildiğini belirten baba Angerst, oğlunun mevcut yiyecekler arasından seçim yapabildiğini ekledi.
Angerst, “Oğlum günde üç defa dua ediyordu. Bir Hamas yetkilisinden istediği dua kitabını (siddur) bile getirmişler. Savaşan bir İsrail askeriydi, koşulları daha zordu ama yiyeceklerden seçme hakkı vardı.” ifadelerini kullandı.

Filistinli askeri öpen İsrailli rehine tünelde TV izlemiş, bulmaca çözmüş, Tevrat okumuş
GAZZE’DEN TEŞEKKÜRLE AYRILDILAR
Ocak ayındaki ateşkeste serbest bırakılan esirlerden Omer Şim Tov ise teslim sırasında kendisine eşlik eden iki Hamas mücahidinin alnını öperek onlara veda etmişti.
Birçok esir ise tahliye edilmeden önce Hamas gardiyanlarına teşekkür mektubu bırakmıştı.
Gazze'den serbest bırakılan esirlerden Kieth Siegel, Kassam Tugayları'na teşekkür mektubu bırakmıştı. ABD-İsrail çifte vatandaşı Siegel’in Kassam mücahidlerine yönelik kaleme aldığı mektupta, kendisine 15 ay boyunca çok iyi muamele edildiğini, sağlığıyla yakından ilgilenildiğini, benzer şartların İsrail cezaevlerinde sağlanmayacağını söylemişti.
Filistin ile İsrail arasında devam eden çatışmalara verilen insani ara kapsamında 27 Aralık 2024'te gerçekleştirilen esir takaslarında Hamas'ın tahliye ettiği İsraillilerden Danielle Aloni, iki sayfalık teşekkür mektubu bırakmıştı.
Danielle Aloni'nin Kassam Tugayları'na yönelik mektubunda, "Kızım Emilia'ya gösterdiğiniz olağanüstü insaniyet için minnettarım. Siz onun ebeveyni gibiydiniz, onu istediği zaman odanıza davet ediyordunuz. Hepinizin sadece arkadaş değil, aynı zamanda gerçek, iyi kalpli sevilen kişiler olduğunuzu hissetti." denilmişti.

-
HIDIR BUDUR 5 gün önce Şikayet EtHADİSİ ŞERİF: Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar gâlip gelip Yahudileri öldürecekler. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; ‘Ey Müslüman, Ey Allah’ın kulu, şu arkamdaki Yahudi’dir, gel de onu öldür!’ diye haber verecektir. Sadece garkat ağacı müstesna, çünkü o, Yahudilerin ağaçlarındandır (Müslim Fiten 82)Beğen Toplam 4 beğeni
-
Hoca Nasrettin 5 gün önce Şikayet EtYahudiler adam olmaz.Beğen
-
Muhammet Kaya 5 gün önce Şikayet Etİnsan haklarından bahseden batı utanırmı utanmaz. İçinizdeki batı hayranları Haması takdir edermi etmez.Beğen Toplam 29 beğeni
-
Yeter 5 gün önce Şikayet EtHayvan kimmiş gördünüz müBeğen Toplam 16 beğeni
-
Bayram 5 gün önce Şikayet EtBilge Kral Aliya IZZETBEGOVİÇ şöyle der asıl savaşı düşmana benzediginiz zaman kaybedersinizBeğen Toplam 32 beğeni


