Son dakika haberi: ABD Temsilciler Meclisi'nden Jeffrey Epstein dosyaları için karar!
ABD Temsilciler Meclisi, Adalet Bakanlığı’nı ABD’li cinsel istismar suçlusu Jeffrey Epstein davasına ait dosyaları yayımlamaya zorlayan tasarıyı 1'e karşı 427 oyla kabul etti.
ABD Temsilciler Meclisi'nde oylanan "Epstein Dosyaları Şeffaflık Yasası" adlı tasarı için 427 "evet" oyu kullanılırken, sadece bir Meclis üyesi "hayır" oyu verdi. Bu sonuçla Amerikan kamuoyunun uzun süredir sonucunu merakla beklediği Epstein dosyalarının açılmasına yönelik Kongre'deki ilk adım atılmış oldu.
Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Kongre'deki bu adımın, ABD Başkanı Donald Trump'ın "dosyaların kamuoyuna açıklanması yönünde fikir değiştirmesinin" ardından gelmesi dikkati çekti.
Söz konusu tasarının yasalaşması için sıradaki durağı ABD Senatosu olacak. Senato'da da kabul edilmesi halinde Beyaz Saray'a gönderilecek tasarı, ABD Başkanı Donald Trump'ın imzalaması halinde yasalaşacak.
Söz konusu tasarı, ABD Adalet Bakanlığı uhdesindeki tüm Jeffrey Epstein dosyalarının kamuoyuna açıklanmasını öngörüyor.
JEFFREY EPSTEİN OLAYI
En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Epstein, tutuklu olduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesindeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.
Açıklanan Epstein dava dosyalarında Prens Andrew, ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da ABD Adalet Bakanlığı ile incelemesi sonucunda ünlü isimlerden oluşan "müşteri listesi"nin tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığını, aralarında hükümet yetkilileri, ünlüler ve iş insanlarının da bulunduğu kişilerin suçuna ortak olduğu gerekçesiyle örtbas amacıyla öldürüldüğü öne sürülen Epstein'ın ise aslında hücresinde intihar ettiği sonucuna varıldığını açıklamıştı.
ABD'li gazeteci Tucker Carlson da Epstein'ın, "İsrail için çalıştığını, başkent Washington'da herkesin aynı şekilde düşündüğünü ancak açıkça söylenemediğini" iddia etmişti.
Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise Epstein'ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell'in, Epstein'ın 50'nci doğum günü vesilesiyle tanıdıklarından ona yönelik mektup yazmasını istediğini, bunlardan birinin de Trump'a ait olduğunu öne sürmüştü.
-
KGB 22 dakika önce Şikayet EtBu sapkınlarin, Avrupanin ormanlarında av partileri var gerçek insanlar ve çocuklar kurban edilip avlanır ,sonra bu çocukların kanlarını içiyorlar ..Beğen
-
KGB 25 dakika önce Şikayet EtŞeytani sapkınlar ,siyonist çete..Beğen Toplam 1 beğeni
-
bekir 58 dakika önce Şikayet EtAziz İhsan Aktaş CHP nin Epshtein ıdır - Eğer işlenen suçlar ortaya dökülürse CHP kapatılırBeğen Toplam 10 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtTamamen şantaj. Yahudi yine istediğini yaptıracak.Beğen Toplam 5 beğeni
-
HIDIR BUDUR 1 saat önce Şikayet EtABD VE İSRAİL GÖLGELER SAVAŞINA BAŞLADI. İki taraf içinde yıkıcı olacak. Trumpt Netenyahunun, Netenyahu Trump'ın ayağını kaydırma mücadelesinin ardçı dalgaları yaşanıyor. Netenyahu ABD'yi “ Siz Pearl Harbur ve ikiz kulelerde böyle mi yapmıştınız diyerek” tehdit etmişti. Trumpt’ı Eipstein dosyası ile şantaja başladı ? Devamında ya Trumpt ya Netenyahu'ya gidici??Beğen Toplam 4 beğeni