Yunanistan'dan haddi aşan Türkiye çıkışı! Tarihi duyurup 'hazırlanıyoruz' mesajı verdi...

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, Türkiye'yi "tehdit" olarak nitelendirerek yeni "savaş doktrini" için 2030'u işaret etti.

GİRİŞ 17.12.2025 15:58 GÜNCELLEME 17.12.2025 17:46

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, 2026 Mali Yılı Devlet Bütçesi görüşmeleri sırasında Parlamento Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’yi ülkesine yönelik “birinci ve temel tehdit” olarak gösterdi.

Kıbrıs'ta gizli toplantı! İsrail medyası: Türkiye ile savaşa mı hazırlanıyoruz?Kıbrıs'ta gizli toplantı! İsrail medyası: Türkiye ile savaşa mı hazırlanıyoruz?

Yunanistan'da İsrail'e soğuk duş! Tel Aviv bunu hiç beklemiyordu, harekete geçtiler...Yunanistan'da İsrail'e soğuk duş! Tel Aviv bunu hiç beklemiyordu, harekete geçtiler...

"EN AÇIK ŞEKİLDE SAYILARLA ANLATTIM" DİYEREK KORKULARINI İTİRAF ETTİ

Dendias, Parlamento’da milletvekillerinin sorularını cevaplarken Türkiye’nin savunma harcamalarına işaret etti. “Bu soru bana defalarca soruldu. Bizim için birinci ve temel tehdidin nereden geldiğini en açık şekilde, sayılarla ortaya koydum” sözleriyle Türkiye’den duyulan endişeyi açıkça dile getirdi.

CASUS BELLİ VURGUSU: DİĞER HER ŞEY İKİNCİ PLANDA

Yunan Savunma Bakanı, Türkiye’ye yönelik iddialarını daha da ileri taşıyarak, “Bu, başka tehditlerin olmadığı anlamına gelmez. Ancak açıkça dile getirilmiş bir savaş tehdidi varken (casus belli), diğer her şey ikinci planda kalır” ifadelerini kullandı.

RAKAMLARI SIRALADI, TÜRKİYE’Yİ İŞARET ETTİ

Dendias konuşmasında, Türkiye’nin savunma programları için 28,7 milyar avro harcadığını söyledi, Yunanistan’ın ise yaklaşık 6-7 milyar avroluk bir bütçeyle bu tabloya karşı koymaya çalıştığını dile getirdi. Yunan Bakan, bu farkı “gerçek bir tehdit” olarak gördükleri paylaştı.

Son dakika: Yunan basınından bomba İsrail iddiası! Bölgeye konuşlandırılabilirSon dakika: Yunan basınından bomba İsrail iddiası! Bölgeye konuşlandırılabilir

MHP'den Yunanistan'a çok sert uyarı: Akdeniz ve Ege'de artık ipin ucu kaçmıştır!MHP'den Yunanistan'a çok sert uyarı: Akdeniz ve Ege'de artık ipin ucu kaçmıştır!

2030 GÜNDEMİ”NİN MERKEZİNDE TÜRKİYE VAR

Yunanistan’ın savunma doktrinini değiştirdiğini söyleyen Dendias, “2030 Gündemi” adını verdikleri yeni stratejinin, caydırıcılık doktrini, kuvvet yapısı ve savunma sanayisini kapsadığını aktardı. Savunma bütçesinin “özgürlüğün bedeli” olduğunu söyleyen Dendias, bu bedelin Türkiye kaynaklı tehdit nedeniyle ödendiğini ima etti.

Tayfun ve Bora füzelerine karşı İsrail'den yardım istedi: Ege adalarına yerleştirecekTayfun ve Bora füzelerine karşı İsrail'den yardım istedi: Ege adalarına yerleştirecek

Son Dakika: Yunanistan'ın Ege'yi 'kilitleme' planı! MSB'den net yanıtSon Dakika: Yunanistan'ın Ege'yi 'kilitleme' planı! MSB'den net yanıt

YÜZLERCE ADA, FÜZELER VE TÜRKİYE HEDEFİ

Dendias, daha önce Atina’da katıldığı bir etkinlikte de Türkiye’yi hedef almış, Yunanistan’ın savunma doktrinini kökten değiştireceklerini duyurmuştu. Türkiye’yi “ülkesine yönelik en büyük tehdit” olarak tanımlayan Dendias, Ege’de yüzlerce adaya seyyar füze sistemleri konuşlandıracaklarını açıklamıştı.

“Ege’yi sadece donanmanın savunması anlamsız. Yüzlerce adaya dağılmış seyyar füzelerle denizi karadan kapatacağız” sözleri, Atina’nın Türkiye karşısında izlediği yeni hattı ortaya koymuştu.

Dendias, Yunanistan’ın 1952’den bu yana NATO üyesi olduğunu hatırlatarak, “NATO üyesi bir ülke için en büyük tehdidin yine bir NATO üyesi olan Türkiye’den geldiğini” savundu.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • İsmail efe 8 dakika önce Şikayet Et
    Bizde 2030 a.hazirlaniyoruz
    Cevapla
  • Gerçek bu 12 dakika önce Şikayet Et
    Neden Türkiye Ege , Kıbrıs , Akdeniz , Silah , Enerji , Her alanda yalnız ve zor durumda ? Halbuki Bütün Arap ülkeleri Katar dahil İsrail ABD Avrupa ile süper güzel ilişkileri vardır - Demek ki Türkiye Dış politikasında Problem var . Bu yüzden Türkiye saydığım onlarca Sorunlarla yalnız kalmış …
    Cevapla
  • misafir 16 dakika önce Şikayet Et
    höşşşttt
    Cevapla
  • Yalan yok 16 dakika önce Şikayet Et
    Bütün Arap ülkeleri ve Katar dahil İsrail ile Olağanüstü iyi güzel ilişkileri vardır - Peki Türkiye Neden Ege , Kıbrıs ve Enerji , silah ve Akdeniz ‘de onlarca sorunlarla Tek yalnız başına kalmış - Bir düşünün bakalım - Burada hiçbir Gerçek ve uygulanabilir Bir Dış politika yoktur .
    Cevapla
  • Misafir 18 dakika önce Şikayet Et
    adalara yapılan silah sevkiyatları imha etme hakkına sahibiz neden yapmıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan aldığı sosyal yardımlarla Türkiye'de zengin olmuştu! Faiziyle geri alınacak
Bakan Şeybani, Suriyeli Ahmed'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti