Son dakika: Suriye'de uluslararası koalisyonla birlikte operasyon: DEAŞ lideri tutuklandı!

Suriye güvenlik güçleri ile ABD öncülüğündeki Uluslararası Terörle Mücadele Koalisyonu'nun, başkent Şam'da düzenlediği ortak operasyonda, DEAŞ’ın sözde Şam valisi "Ebu Ömer Tayba" kod adlı Taha ez-Zubi ile bazı yardımcıları yakalandı.

Son dakika: Suriye'de uluslararası koalisyonla birlikte operasyon: DEAŞ lideri tutuklandı!
Son dakika: Suriye'de uluslararası koalisyonla birlikte operasyon: DEAŞ lideri tutuklandı!
GİRİŞ 25.12.2025 00:34 GÜNCELLEME 25.12.2025 02:52

Suriye'nin resmi devlet televizyon kanalı El-İhbariyye'nin, İçişleri Bakanlığındaki bir kaynağa dayandırdığı haberde, "Koalisyon güçleri ile iç güvenlik birimleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda, DEAŞ'ın sözde Şam valisi yakalandı." ifadeleri yer aldı.

Suriye'nin resmi ajansı SANA'ya konuşan Şam Kırsalı İç Güvenlik Komutanı Ahmed Dalati, uzun süreli takip sürecinin ardından, Muaddamiyye ilçesinde DEAŞ'a ait bir hücreye yönelik İçişleri Bakanlığı, Genel İstihbarat ve koalisyon güçlerinin ortak operasyon düzenlediğini ifade etti.

Dalati, operasyon sonucunda DEAŞ'ın sözde Şam valisi, "Ebu Ömer Tayba" kod adlı Taha ez-Zubi ile bazı yardımcılarının üzerlerinde patlayıcı yeleklerle yakalandıklarını kaydetti.

 

KAYNAK: AA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 4
  • ESİR MİYİZ?! 1 ay önce Şikayet Et
    Esat 1971 de 100 firmayı kamusallaştırmıştı! Mursi, Kaddafi, Saddam gibi ülkenin kaynaklarını kamusallaştıran Kötü, Kaynakları Uluslararası şirketlere peşkeş çeken iyi...........mi?!
    Cevapla
  • MAYINLI ARAZİ 1 ay önce Şikayet Et
    O koalisyon Esat'ı Ürdün-Filistine yardım ediyor , İsraile güvenmiyor diye istemedi.
    Cevapla
  • Gü ven me! 1 ay önce Şikayet Et
    Uluslararası koalisyon!! Gülsek mi? Ağlasak mı?! Taşımızda toprağımızda gözü olan, Ambargolarla etrafımızı kurutan, savaş gemileri-üslerle gözdağı veren, İşgalde Müslüman halka uranyum bombası atan, işkence edenler mi?!
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hakan Fidan gene büyük oyunu bozdu
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Uluslar arası diye bir koalisyon gücü yok beyler. Böyle bir güç olsaydı. Gazze şuan Aglamazdı. Ülkesini seven Tüm Müslümanlar uyansın ve hazırlansın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trump ile görüşen Netanyahu'dan son dakika İran açıklaması!
CHP'lilerin Akın Gürlek hazımsızlığı: Tebrik edince çılgına döndüler!