Trump-Netanyahu görüşmesi başladı! Trump'tan dikkat çeken 'Türkiye ve Erdoğan' açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Gazze'de kurulan Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda, "Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu Netanyahu ile konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." değerlendirmesini yaptı.
ABD Başkanı Trump, Netanyahu ile Florida'daki görüşmesi öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİDECEK Mİ? TRUMP YANITLADI
Trump, Türk askerlerinin Gazze’ye konuşlandırılmasıyla ilgili bir soruya, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey. Bu konuyu konuşacağız. Türkiye harika bir ülke." diye yanıt verdi.
Gazze'de yapılması gereken çok fazla iş olduğunu ve özellikle yeniden yapılanma sürecine bir an önce başlanması gerektiğini ifade eden Trump, Hamas'ın silahsızlandırılmasının ateşkesin ikinci aşamasına geçerken önemli bir başlık olduğunu belirtti.
Netanyahu ile beş ana başlıkta görüşme yapacaklarını ve Gazze konusunun bunların başında geldiğini kaydeden Trump, İran ve Suriye gibi bölgesel konuları da ele alacaklarını dile getirdi.

"UMARIM NETANYAHU SURİYE İLE İYİ GEÇİNİR"
ABD Başkanı Trump, bir soru üzerine, "Umarım Netanyahu Suriye ile iyi geçinir. Suriye’ye yaptırımları kaldırdım. Yeni Cumhurbaşkanı (Ahmed Şara) çok çalışıyor. Kendisi zorlu biri. Biz Suriye'nin hayatta kalmasını istiyoruz. Bugün Suriye hakkında da konuşacağız." değerlendirmesini yaptı.
İran'a yönelik "tehditlerini" yineleyen Trump, eğer İran'ın nükleer tesislerini hedef almamış olsalardı bugün Orta Doğu'da "barışın" olmayacağını savundu.
İsrail'in İran'a yönelik olası bir saldırısını destekleyip desteklemeyeceği yönündeki soruya da cevap veren ABD Başkanı, "Eğer füzeleri yapmaya devam ederlerse evet izin veririm." derken İran'ın nükleer silah yapımına dönmesi halinde "hemen saldırı yapabileceklerini" vurguladı.

"NASIL OLMAZ? O, BİR SAVAŞ ZAMANI BAŞBAKANI, BİR KAHRAMAN"
Trump, Netanyahu'ya af konusunda ise şunları kaydetti:
"Nasıl olmaz? O, bir savaş zamanı başbakanı, bir kahraman. Nasıl af vermezsiniz? Bence bunu yapmamak çok zor. İsrail Cumhurbaşkanı (Isaac Herzog) ile konuştum. Bana, bunun yolda olduğunu söyledi."
VENEZUELA'DA LİMAN BÖLGESİ HEDEF ALINDI
Diğer yandan Trump, ABD'nin Venezuela'da bulunan bir liman bölgesini vurduğu yönündeki haberleri teyit etti.
Trump, "Venezuela'da teknelere uyuşturucu yüklenen bir liman bölgesini vurduk. Bu da büyük bir patlamaya neden oldu. Orada teknelere uyuşturucu yüklüyorlardı. Biz de hem tüm tekneleri hem de o bölgeyi vurduk. Artık o liman orada değil." ifadelerini kullandı.
Öte yandan Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu sabah yaptıkları telefon görüşmesinde, kendisine, "Ukraynalıların kendi yerleşkesine bir saldırı yaptıklarını söylediğini" dile getirerek "Bundan hoşlanmadım." dedi.
-
Kul insan 8 dakika önce Şikayet EtAmerika'da dünya futbol şampiyonluğu oynanacak. Bu yüzden Türkiye ve Orta Doğu oyalanıyor. Amerika İsrail boş durmuyor! Türkiye dostu ülkelerin başına çorap örüyorlar. TÜRKİYE UYAN TÜRKİYE UYAN TÜRKİYE UYANBeğen
-
Kamil 13 dakika önce Şikayet EtBaşkan Trump , dengelere oynuyor . Ortadoğu ve Avrupa'da gücünü gösteren Türkiye'yi tarafına çekmek istiyor . Ufukta G7 üyeliği olabilir .Beğen Toplam 2 beğeni
-
Burcu 18 dakika önce Şikayet EtOrtadoğuda barış varmış. Nasıl bir barış? Hayal ettikleri bu muydu? İnsanlarının çadırlarda yaşadığı, yiyecek ve ısınacak yakıtının olmadığı bir barış mı? O insanlar bu soğukta tuvaletlerininasıl yapıyor? Nasıl abdest alıyor bunu mu hesapladılar barış diye? Bugün bir Gazzeli kadının yazıklar olsun Araplar size ! Bize böyle mi sahip çıkıyorsunuz feryadını izledim.Beğen Toplam 1 beğeni
-
SELAMET 19 dakika önce Şikayet EtDünyanın en tehlikeli iki teröristi...Beğen Toplam 2 beğeni
-
el mişriti 21 dakika önce Şikayet Etsarı domuz yine dünyayı kandıracakBeğen Toplam 2 beğeni