Hapisten çıkan Fatih Altaylı'dan ilk açıklama

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası alan ve geçen gün tahliye edilen Fatih Altaylı, kamuoyuna yansıyan ilk mesajında, bu süreçte kendisine destek çıkanlara teşekkür etti.

GİRİŞ 31.12.2025 06:40 GÜNCELLEME 31.12.2025 11:41

YouTube yayınındaki sözleri nedeniyle "Cumhurbaşkanını tehdit" suçlamasıyla 22 Haziran'dan bu yana tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı, 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. Ayrıca, "adli kontrol hükümlerinin yeterli olmayacağı" gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Altaylı'nın avukatları tutukuluk devam kararının ardından dosyayı Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşımıştı. Tutukluluk değerlendirmesinde bulunan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Altaylı hakkında tahliye kararı verdi.

"HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM"

Dün tahliye edilen Altaylı, ilk mesajını paylaştı. Altaylı dostlarına gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili dostlarım. Tek tek yanıt veremeyeceğim kadar çok sevgi dolu geçmiş olsun mesajlarınızı aldım. Hepinize nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Sağ olun var olun. İyi ki varsınız. İyi ki çepeçevre sizlerle kuşatılmışım. Hepinize en içten sevgilerimle minnetlerimi iletmek istiyorum."

KAYNAK: ODA TV
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 104
  • Ottoman grandson 1 ay önce Şikayet Et
    Adalet nerede .
    Cevapla
  • HHH 1 ay önce Şikayet Et
    Fatih Altayli dostlarim demiş, hakaret eden birinin dostu olmak!! bilemedim şimdi.
    Cevapla
  • alonegreywolf 1 ay önce Şikayet Et
    Dört yıl iki ay oldu mu ki? Dilerim bu sana ders olur.
    Cevapla
  • Abooo 1 ay önce Şikayet Et
    Gecmis olsun
    Cevapla
  • ismail 1 ay önce Şikayet Et
    Hdsiz insana haddini bildirir devlet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN savaş uçağında tarihi gelişme: Yeni prototip sahneye çıktı
Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı: 21 ilde sarı uyarı! İstanbul ve Ankaralılar dikkat