Son dakika... Trump'tan İran'a tehdit: Ateş etmeye hazırız

Son dakika... ABD Başkanı Trump, İran'da yaşanan protestolara ilişkin "Silahlarımız hazır, onları kurtarmaya, ateş etmeye hazırız" dedi. İran'dan yanıt gecikmedi.

GİRİŞ 02.01.2026 11:16 GÜNCELLEME 02.01.2026 16:31

Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump, İran'da yaşananlara ilişkin "Silahlarımız hazır, onları kurtarmaya, ateş etmeye hazırız. İran barışçı protestocuları vurup şiddetle öldürürse, ABD onların yardımına koşacaktır." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Truth Social'da yayınladığı gönderisi

İran'da protestolar sürüyor: 4 ölü, 17 yaralı, 30 gözaltıİran'da protestolar sürüyor: 4 ölü, 17 yaralı, 30 gözaltı

TRUMP'TAN İRAN'A MÜDAHALE TEHDİDİ

Truth Social hesabından paylaşımda bulunan Trump, İran'daki protestolar hakkında şu ifadelere yer verdi:

"İran, barışçıl protestocuları vurup şiddet kullanarak öldürürse (ki bu onların alışkanlığıdır), ABD onların yardımına koşacaktır. Tetikteyiz ve harekete geçmeye hazırız."

Ali Laricani'nin ilgili sosyal medya gönderisi

İRAN: HEDEF OLURSUNUZ

İran Meclis Başkanı, Trump'ın sözlerine yanıt olarak "ABD maceracı bir girişimde bulunursa bölgedeki ABD üsleri meşru hedef olur" dedi.

İran lideri Ali Hamaney'in danışmanı Ali Şemhani, "İran'ın güvenliğini tehdit etmeye kalkan her müdahaleci el, pişman edici bir yanıtla kesilecektir." dedi.

Şemhani, ABD merkezli X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Trump'ın ülkedeki protestolar hakkındaki açıklamasına tepki gösterdi.

Şemhani, "İran halkı, Amerikalıların Irak'tan Afganistan'a, Gazze'ye kadar sözde kurtarma girişimlerini iyi bilmektedir." ifadesini kullandı.

"ASKERLERİNE SAHİP ÇIKSIN"

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Ali Laricani, resmi X hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, Trump'ın sözlerine yanıt verdi.

"Trump, bu iç meseleye Amerikan müdahalesinin tüm bölgenin bozulmasına ve Amerikan çıkarlarının yok edilmesine eşdeğer olduğunu bilmelidir." diye Laricani, "Amerikan halkı şunu bilmeli: Bu macerayı Trump başlattı. Askerlerine sahip çıkmalılar (güvenliğine dikkat etmeliler)" diye ekledi.

KAYNAK: HABER7, AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 133
  • Âmedi 1 ay önce Şikayet Et
    sünni bir müslüman olarak irana Allahtan huzur ve esenlikler diliyorum.yahudinin şia maskesine düşmeyip kardeşliğimizi ve böylece islamın izzetini yüksek tutan iran halkına ümit beslemeye devam etmek istiyorum.biz sünnilerin irana bir kastı olsaydı imam gazalileri imam hanefileri rehberler edinirmiydik.
    Cevapla
  • Gandalf 1 ay önce Şikayet Et
    Iran vatandas icin isteyen gidebilir desin bak neler oluyor avrupacilar nasi sus pus oluyor ey gidim eyyy
    Cevapla
  • Ertaç Akgün 1 ay önce Şikayet Et
    İran'ın hiç bir zaman ABD ve İsrail'e hizmet etmediği her geçen gün ortaya çıkıyor ve bu yüzden birilerinin zoruna gitmeye devam ediyor Hala inadına İran Amerikaya hizmet ediyor diyen kişinin yorumu diğer yorumlar aynı kişi farklı isimlerle ... Yani farklı insanlar değil... Çünkü bunun aklında bir sorun olduğu çoktan tescillendi her iran haberinde aynı şeyi yazıyor.
    Cevapla
  • Ertaç Akgün 1 ay önce Şikayet Et
    İran , ABD uşağı diyenin psikolojik sorunu var. Aklı dengesi yerinde değil... Bütün medya Amerikanin İran'ı vurduğunu yazdı. Hala İran ABD ye hizmet ediyor diyen, hayatın olağan akışına aykırı yorum yaparak psikolojik sorunlarının olduğunu gösteriyor kendinde...Çünkü savaşmak, birbirine hizmet etmek demek değil, birbirini yok etmeye çalışmaktir. Resmi belgelerde böyle açıklanir
    Cevapla
  • ÖZKUL 1 ay önce Şikayet Et
    Sonrada biz sizin şu üssünüzü vuracağız aman askerlerinize bisey olmasın diye haber verirsiniz.Tiyatrocu İran...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tüm gözler bu maçta! Süper Lig'de dev derbinin tarihi ve saati açıklandı
Son dakika: İran'dan Türkiye'ye İsrail teklifi: Biz hazırız!