Deyr Hafir 24 saatte çözüldü! Aşiret etkisi: SDG'ye sırt çevirdiler... Yeni plan netleşti
Halep’te bozguna uğrayan SDG, Deyr Hafir operasyonuna 24 saat bile direnemedi. Kürt aşiretleri SDG ile aralarına etten duvar ördü. Sahipsiz kalan SDG teröristleri Fırat’ın doğusuna kaçtı. Şam’dan aşiretlere 'hazır olun' mesajı iletildi.
-
Haber7 - ÖZEL
Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen ‘Teröristan’ çıbanı adım adım sökülüp atılıyor.
Halep’te yarım milyon nüfuslu Eşrefiye ve Şeyh Maksud mahallelerinin 4 günde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) unsurlarından temizlenmesinin ardından 17 Ocak gecesi Halep’in 50 km doğusundaki Deyr Hafir ile Meskene hattı 24 saatte işgalden kurtarıldı.
Halep'te operasyon başladı: Suriye ordusu YPG'yi vuruyor: YPG'den çekilme kararı
PANİK KAÇIŞI
Operasyonun başlamasıyla hedefler nokta atışıyla imha edildi. Kısa sürede SDG/YPG, bölgeden çekilerek Fırat Nehri’nin doğusuna intikal edeceklerini duyurdu.
Yenilgiye diplomatik kılıf uyduran SDG elebaşı Ferhat Abdi Şahin, “dost ülkelerin ve arabulucuların çağrıları üzerine, 10 Mart anlaşmasına bağlılıklarını ve iyi niyetlerini göstermek amacıyla güçlerini Halep'in doğusundaki temas hatlarından çekme kararı aldıklarını” açıkladı.
Teröristlerin 17 Ocak sabahı saat 07:00 itibarıyla çekilmeye başlayacağı bildirildi. Çekilen unsurların Fırat Nehri’nin doğusundaki bölgelere kaydırılacağı belirtildi.

KİLİDİ ÇÖZEN ADIM: KÜRT AŞİRETLER SIRT ÇEVİRDİ
Deyr Hafir operasyonunun beklenenden hızlı netice vermesinde aşiretlerin ciddi tesiri olduğu kaydedildi.
Deyr Hafir v Meskene civarında yaşayan Kürt aşiretlerinin SDG/YPG’ye tavır koyduğu öğrenildi. Bildiri yayımlayan aşiretlerin, “Artık biz PKK’yı istemiyoruz, PKK bizi temsil etmiyor, biz Suriye devleti içerisinde kalmak istiyoruz.” görüşünü paylaştığı kaydedildi.

GÜÇ DENGESİ DEĞİŞTİ
Eşrefiye ve Şeyh Maksud operasyonlarının ardından Kürt aşiretlerin sahadaki güç dengesini gözeterek Suriye PKK’sına sırt çevirdiği ifade edildi.
Yaşanan bu kırılma ile Halep’teki operasyonların Fırat’ın doğusuna yönelik geniş kapsamlı harekatın provası niteliği taşıdığı kaydedildi.

SIRA FIRAT’IN DOĞUSUNDA
Bir haftada 4 kritik noktayı terör örgütü SDG/YPG’den temizleyen Suriye güvenlik güçlerinin ilerleyiş rotası belli oldu.
Deyr Hafir ile Meskene’nin ardından Tişrin ve Ayn İsa’ya operasyon düzenleneceği öğrenildi.
Fırat Nehri üzerindeki Tişrin’in temizlenmesinin ardından Fırat’ın doğusundaki ilk hedef olarak Ayn İsa’nın ateş altına alınacağı bildirildi.
RAKKA UFUKTA
Askeri analistler, Deyr Hafir ve Meskene’nin temizlenmesinin ardından operasyonun yönünün Rakka’ya da dönebileceğini değerlendiriyor.
Suriye İçişleri Bakanlığı'nın, aslen Tabkalı olan Muhammed el Adhan’ı Rakka İç Güvenlik Komutanı olarak ataması, ordunun sonraki hedefinin Rakka ve Tabka olacağı yönündeki ihtimalleri güçlendiriyor.
İlk hedefin Rakka olması durumunda Ayn İsa'daki hedeflere güneyden ilerleyiş sağlanacak.

'KOBANİ' İÇİN GERİ SAYIM
Fırat Nehri üzerindeki Tişrin ile Fırat'ın doğusundaki Ayn İsa kasabası temizlendiğinde, Aynel Arab’ın bütün bağlantı yolları kesilmiş olacak.
Böylelikle, Türkiye hududunda SDG/YPG işgalindeki Ayn el-Arab‘ın ikmal hattı kopacak.
Sahadaki olası gelişmelerin ardından SDG/YPG'nin bu alanlardaki işgalini sonlandırarak Haseke-Kamışlı hattına çekilmesi hedefleniyor.

TEK DAL TÜNEL
Suriye PKK’sının bu alanı kontrol edecek gücü olmadığı görüşünü paylaşan uzmanlar, Fırat’ın batısında Deyr Hafir, Meskene, Tişrin hattının temizlendiği an, Fırat’ın doğusundaki operasyonların daha kolay ilerleyeceğini belirtiyor.
Bölgede meskun mahal olmaması, yüksek dağ gibi sığınma alanlarının bulunmaması, düz ovada YPG/SDG’nin tüneller haricinde savunmasız kalacağı değerlendiriliyor.

Suriye PKK’sı kazdığı tünele düşecek! Devasa füzeler sahneye çıkıyor: 30 katlı binaya eş
AŞİRETLERE İLK SİNYAL: HAZIR OLUN
Sahadan edinilen bilgilere göre, bölgedeki aşiretlerin operasyonların başarıya ulaşmasındaki etkisi çok yüksek. Artık PKK dışındaki Kürt, Sünni veya Arap aşiretlerinin hepsinin yavaş yavaş Suriye merkezi hükümet çatısı altında birleşmeye başladığı bildirildi.
Saha kaynakları, Suriye yönetiminin Rakka ile Deyrizor bölgelerindeki aşiretlere operasyon hazırlığı yapmalarını ancak müdahale için emir beklemeleri talimatını ilettiği öğrenildi.
Suriye'de tarihi reform! Kürtlere vatandaşlık hakkı verildi

-
ZEKUSAGI 1 ay önce Şikayet EtYPG nin meşhur Tünellerinin fazla değil Bir kaç tanesi Ama kritik öneme sahip olanlari,nüfuz edici bomba ile Tanışsin siz PYD YPG yi o zaman görün.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ahmet 1 ay önce Şikayet EtBeyler, ne fıratın doğusu ne devleti, Suriye ordusu Rakkaya girdi. Kim bu çakıldaklılara devlet verir. Yıllardır asalak gibi bizim ve diğer devletlerin sırtında gezinip durdular.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Zafer 1 ay önce Şikayet EtEn iyisi Amerikika bu hainleri Gronlanda yerleştirsin. Bu bölgede hangi devlet içinde iseler ona ihanet ediyorlar. İflah olmaz bir kavim.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ahmet 1 ay önce Şikayet EtHadi neredesiniz DEM liler , hatta Ak partili Barzo hayranları ,diyecek bir lafınız yok mu. Daha durun tüm Suriyeden PKK atılacak. O BARZO BURAYA GELECEK :)) Nasıl da efeleniyordunuz son bir aydır , süngünüz düştü mü, Hadi defolun gidin Avrupaya ağlamaya. Siz Türk milletine ihanet etmeyeceksiniz hele Reise hiç. Sonunuz hüsran. KIRIM TATARLARINDAN BİR DERS ÇIKARIN BARİ.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Gültepeli Bjk 1 ay önce Şikayet EtAşirett terörüde ortadan kalkmalı devlett olan yerde aşirett olamazBeğen