ABD ile İran'dan İstanbul kararı: Witkoff ile Arakçi buluşacak
ABD basını duyurdu: Trump'ın Özel Temsilcisi Witkoff, İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile Cuma günü İstanbul'da buluşacak.
İran'da 28 Aralık 2025'te yerel para biriminin döviz karşısında hızla değer kaybetmesi ve ekonomik sıkıntıların derinleşmesi nedeniyle Tahran Büyük Çarşı'da esnafın öncülüğünde başlayan gösteriler ülke geneline yayılmıştı. Başkent Tahran'da 8 Ocak'ta şiddetlenen protestolar sırasında çıkan olaylar sonrasında ülke yönetimi internet erişimini engellemişti. Gösterilerin sona ermesinin ardından son günlerde internet erişimi kısmen ve sınırlı şekilde yeniden sağlanmıştı.
TÜRKİYE DEVREDE
İran'daki protestolar sonrası ABD ile İran arasında gerilim tehlikeli boyutlara ulaşmış, Washington'un Tahran'a yönelik olası askeri müdahalesi küresel gündemin ana başlıklarından biri haline gelmişti. Ancak karşılıklı sert söylemlerin ardından son dönemde tansiyonun düşmeye başladığına işaret eden mesajlar geliyor. İsrail basını, bu yumuşamada Türkiye'nin devreye soktuğu diplomatik girişimlerin belirleyici rol oynadığını aktardı.
İSTANBUL'DA KRİTİK BARIŞ GÖRÜŞMESİ
ABD basınında yer alan haberlerde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile cuma günü İstanbul'da bir araya gelecek.
İRAN'DAN NÜKLEER ADIM
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İranlı yetkililere ABD ile nükleer görüşmeler yürütülmesi talimatı verdi.
ABD ve İran arasında yürütülecek görüşmelerde yalnızca nükleer dosyasının ele alınacağı belirtildi. İki taraf arasındaki temasın bölgesel aktörler aracılığıyla sağlanacağı kaydedildi.
Fars Haber Ajansı'na konuya ilişkin bilgi veren İranlı bir kaynak, Pezeşkiyan'ın ABD ile görüşme talimatı verdiğini doğruladı.
-
Malazgirt...71 4 dakika önce Şikayet EtKomşun Türkiye ile elele olsaydın ; belki bu olaylar olmayacaktı İran....!!!Beğen
-
misafir 5 dakika önce Şikayet EtCuma Borsada Ralli başlıyor.Beğen
-
Gültepeli Bjk 7 dakika önce Şikayet EtAppptall irann eline geçen fırsatları değerlendirmedinn bakk şimdii parçalanacak bölünecekksinn apptall milllettBeğen
-
Ersever 31 dakika önce Şikayet Etİran da bir savaşın fatırası, tıpkı suriye gibi bize çıkar.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 32 dakika önce Şikayet Etaynen öyle katılıyorum.Beğen