4 ülke ortak duyurdu! Korkunç iddia! Putin'in en büyük rakibi Navalni'nin ölüm nedeni

Aralarında İngiltere'nin de olduğu 4 ülke Rus muhalefet lideri Aleksey Navalni’nin ok kurbağası toksininden geliştirilen bir zehirle öldürüldüğünü açıkladı.

4 ülke ortak duyurdu! Korkunç iddia! Putin'in en büyük rakibi Navalni'nin ölüm nedeni
4 ülke ortak duyurdu! Korkunç iddia! Putin'in en büyük rakibi Navalni'nin ölüm nedeni
GİRİŞ 14.02.2026 17:01 GÜNCELLEME 14.02.2026 18:03

Rus muhalefet lideri Aleksey Navalni’nin, ok kurbağası toksininden geliştirilen bir zehir kullanılarak öldürüldüğü öne sürüldü.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Navalni’nin Sibirya’daki bir ceza kolonisinde hayatını kaybetmesinin üzerinden iki yıl geçmesinin ardından yapılan materyal analizlerine dayandırdığı açıklamada, vücudundan alınan örneklerde “epibatidin” adlı toksinin tespit edildiğini bildirdi.

Bakanlık, söz konusu maddenin Navalni’nin bedeninde bulunmasına ilişkin “masum bir açıklama olmadığını” ileri sürdü.

“TEK SORUMLU RUS HÜKÜMETİ”

Açıklama, Almanya’daki Münih Güvenlik Konferansı sırasında yapıldı. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Yvette Cooper, “Aleksey Navalni’ye karşı tutukluluğu sırasında bu ölümcül toksini kullanma imkanı, motivasyonu ve fırsatı yalnızca Rus hükümeti sahipti.” ifadelerini kullandı.

Londra ve müttefikleri, analiz sonuçlarına dayanarak Navalni’nin ölümünden Kremlin’i sorumlu tuttu. Yapılan ortak açıklamada İsveç, Fransa ve Hollanda hükümetleri de yer aldı.

Navalni, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en güçlü siyasi rakiplerinden biri olarak görülüyordu ve daha önce de zehirlenme iddialarıyla gündeme gelmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Gültepeli Bjk 12 dakika önce Şikayet Et
    RTE çokk iyi korunmalıı hattaa tokalaşma bile yapmamalıı Rahmetli Turgut Özal unutulmamalıı Rusya ziyareti sonrası üç beş ay sonra öldü
    Cevapla
  • Ziyaretçi 14 dakika önce Şikayet Et
    Rusya güçlü ve ayakta ise içerideki hainlerin gereğini yaptığı içindir.
    Cevapla
  • y77 14 dakika önce Şikayet Et
    Putin Reis adamdır. ülkesi için çalışan gerçek bir milliyetçi.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 30 dakika önce Şikayet Et
    Bir yerde ingiltere'nin adı geçiyorsa iki defa düşünmek lazım, nerede bir kaos varsa ingiltere oradadır, dünyada soykırım deyince ilk akla gelen en vahşi soykırımcı sömürgeci katil hırsız bir devlettir, baş belası katil ingiltere !..
    Cevapla
  • Misafir 35 dakika önce Şikayet Et
    putin adamdır.vatan haininin hakkını vermiştir.avrupaya kalsa kendileri dışında herkes kötü.kardeş rus milleti liderinize sahip çıkın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB: "Türk ordusunun gücü caydırır, çevikliği sınır tanımaz"
Alman ekolü devam ediyor! Samsunspor, Thorsten Fink'le anlaştı: Yarın imzaya geliyor