Netanyahu'dan son dakika İran açıklaması: Orduya 'savaşa hazırlanın' emri

ABD'nin İran'a olası saldırısına ilişkin orduya savaşa hazırlanma talimatı veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ı ülkesine bir misilleme saldırısı yapması halinde "hayal bile edemeyecekleri bir karşılık vermekle" tehdit etti.

Netanyahu'dan son dakika İran açıklaması: Orduya 'savaşa hazırlanın' emri
Netanyahu'dan son dakika İran açıklaması: Orduya 'savaşa hazırlanın' emri
GİRİŞ 20.02.2026 00:11 GÜNCELLEME 20.02.2026 00:11

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, askeri mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, İsrail’in İran’a karşı "en büyük müttefiki ABD ile omuz omuza çalıştığını" vurguladı.

'HAYAL BİLE EDEMEYECEKLERİ KARŞILIKLA YÜZLEŞECEKLER'

Her türlü senaryoya hazırlıklı olduklarını belirten Netanyahu, "Kesin olan bir şey var: Eğer ayetullahlar hata yapıp bize saldırırlarsa, hayal bile edemeyecekleri bir karşılıkla yüzleşecekler." tehdidinde bulundu.

Binyamin Netanyahu

Netanyahu, geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşmede, "İran ile yürütülecek müzakerelerde izlenecek temel ilkeler konusunda İsrail’in pozisyonunu" ilettiğini belirtti.

ABD'DEN SALDIR EMRİ BEKLENİYOR

İsrail basını, ABD'nin İran'a olası saldırısını "yakın zamanda" başlatabileceği değerlendirmeleri üzerine İsrail Ordusu İç Cephe Komutanlığı'na yüksek alarm durumuna geçilmesi talimatı verildiğini aktarıyor.

İsrail'de son dakika savaş alarmı! Trump büyük çaplı saldırı emri verecek iddiasıİsrail'de son dakika savaş alarmı! Trump büyük çaplı saldırı emri verecek iddiası

Kanal 12 televizyonu ise ABD'nin İran'a saldırı başlatması halinde İsrail'in de bu saldırılara katılacağını öne sürmüştü.

İsrail basınına konuşan ABD’li yetkililer, Trump'ın İran'a yönelik büyük çaplı bir saldırı talimatı vermeye "çok yakın" olduğunu, diplomatik takvimin daraldığını ve askeri seçeneklerin masada olduğunu belirtmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 21
  • Vatan das 18 dakika önce Şikayet Et
    Zavallı it sürüsü İran sizin sonumuzu getirecek
    Cevapla
  • Kare Murat 26 dakika önce Şikayet Et
    İran yıllardır şımarık soytarılık peşinde. Saldırı olursa ki bende temenni etmem ama bu sefer yiyeceği dayakla Türkiye'nin kanatları altına girmeye mecbur bırakır. Bunlarin iyi bir derse ihtiyacı var
    Cevapla
  • Tecrübe 33 dakika önce Şikayet Et
    Ariel Şaron un akıbeti ne oldu? 8 yıl komada kaldı, ölemedi. Bu Natanyahu nun akıbetinin ipuçları peydah oldu. Bu herif "Kan kanseri check-up larına giriyor. Bazı fotoğraflarındaki kararmış surat ve dudaklara bakınca bir iki yıl öncesinden şüphelenmiştim. Bu kanserden gidecek.
    Cevapla
  • kemal karabacak 39 dakika önce Şikayet Et
    Siz belanizi bulacaksiniz
    Cevapla
  • Memet 40 dakika önce Şikayet Et
    3 .dünya savaşı basliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ile Rusya'dan Hürmüz'de gövde gösterisi! ABD'ye böyle meydan okudular
Sadece Türkiye'de çıkıyor: Elmastan 10 bin kat daha nadir hazine