Trump Pehlevi'ye kötü haberi canlı yayında verdi: İran'ın başına geçmek istiyordu!

İran için devam eden rejim değişikliği senaryoları üzerine, sürgündeki Prens Rıza Pehlevi, ülkenin başına geçmek istediğini belirtti. Ancak Trump, "Pehlevi çok iyi biri ama bence İran'ın içinde popüler biri varsa bu daha uygun olur." dedi.

Trump Pehlevi'ye kötü haberi canlı yayında verdi: İran'ın başına geçmek istiyordu!
Trump Pehlevi'ye kötü haberi canlı yayında verdi: İran'ın başına geçmek istiyordu!
GİRİŞ 03.03.2026 21:51 GÜNCELLEME 03.03.2026 21:59

İran'da rejim değişikliği senaryoları yüksek sesle konuşulurken, devrik İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin sürgündeki oğlu Prens Rıza Pehlevi olası bir savaş veya değişim sürecinin ardından ülkenin başına geçmek istediğini açıkça dile getirdi. Ancak bu talep, ABD Başkanı Donald Trump cephesinde beklenen yankıyı bulmadı.

"DAHA UYGUN SEÇENEKLER OLABİLİR"

Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Pehlevi'nin isminin bir seçenek olup olmadığına dair net açıklamalarda bulundu. Pehlevi'nin şahsı hakkında olumlu ifadeler kullanan Trump, siyasi liderlik konusunda ise "içeriden bir isim" vurgusu yaptı.

Trump, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sanırım onun gibi bazı insanlar var ve açıkçası bu konu üzerinde çok fazla düşünmedik. Bana öyle geliyor ki içeriden biri belki daha uygun olabilir. Onun çok iyi bir insan gibi göründüğünü söylemiştim. Ama orada bulunan ve şu anda popüler olan biri varsa, bana göre o kişi daha uygun görünüyor."

PEHLEVİ'NİN SÜRGÜN ÇIKMAZI

Pehlevi'nin liderlik arzusu, bizzat Trump'ın "popülarite" ve "ülke içinde bulunma" kriterlerine takılmış görünüyor. Trump, İran'ın mevcut yönetimini "radikal fanatikler" olarak nitelendirirken, değişimin ancak daha ılımlı ve halkın içinden gelen figürlerle sağlıklı olabileceğine dikkat çekti.

Devrik İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin sürgündeki oğlu Prens Rıza Pehlevi

AÇIK AÇIK LİDERLİK İSTEMİŞTİ

Sürgün Prens sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tarafını açıkça belli etmiş ve yönetimi devralması halinde din ve devlet işlerini birbirinden ayıracağını açıklamıştı.

Paylaşımında Huzistan, İlam, Kermanşah, Kürdistan ve Batı Azerbaycan'daki yurttaşlara seslenen Pehlevi;İslam Cumhuriyeti yönetimini "zalim ve suçlu rejim" olarak nitelendiren Pehlevi, son 47 yılda yaşanan baskı ve ayrımcılığa dikkat çekmişti.

Pehlevi, İran'ın özgürlük sürecinde din ve devletin ayrıldığı, hukukun üstünlüğüne ve eşit vatandaşlık haklarına dayalı bir yönetim kuracaklarını belirtmiş ve "Diğer tüm İranlılar gibi özgürce yaşayabilecek, kimliğinizi koruyabilecek ve özgür bir İran'ın nimetlerinden adil bir şekilde faydalanabileceksiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 38
  • Cafer 17 dakika önce Şikayet Et
    Ahin her yerde haindir
    Cevapla
  • Bircihan 21 dakika önce Şikayet Et
    ABD diyor ki içerde bizim için çalısanlar var onlardan en güçlü olanı lider diğerlerinide onun emrine vereceğiz diyor
    Cevapla
  • Misafir 22 dakika önce Şikayet Et
    tüh Pehlevi tasmayi kaybediyor
    Cevapla
  • yusuf 35 dakika önce Şikayet Et
    şâh olmak icin kendi ulkesindeki insalllari bombalattiran deyyus u ekber. Seni iran sinirindan iceri kendi yandaşlarin bile sokmaz.
    Cevapla
  • Sosyal 36 dakika önce Şikayet Et
    Pezeskiyan ile devam edeceğini düşünüyorum abd'nin. Sonuçta halktan oy almış sandıktan çıkmış bir doktor. Ama önümüzdeki bir ay ne gösterir bilinmez. Siyasette 25 saat çok uzun bir süredir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Umman’ın Dukm Limanı’na İHA saldırısı düzenlendi
Kafedeki dehşet anları kamerada: Ayırmaya çalıştığı kavgada can verdi