İslami Direniş'ten ABD üslerine İHA ve füzelerle saldırı

Irak'taki "İslami Direniş Örgütü", Irak ve bölgedeki ABD üslerine 37 saldırı düzenledi. Örgüt'ten yapılan açıklamada, "Irak ve bölgedeki düşman üslerine yönelik onlarca İHA ve füzenin kullanıldığı 37 operasyon gerçekleştirildi." denildi.

GİRİŞ 10.03.2026 07:20 GÜNCELLEME 10.03.2026 09:14

Irak'ta kendisini "İslami Direniş Örgütü" olarak tanıtan grup, Irak ve bölgedeki ABD üslerine son bir günde 37 saldırı düzenlediğini açıkladı.

Örgüt tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, son bir günde düzenlenen saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "Irak ve bölgedeki düşman üslerine yönelik onlarca insansız hava aracı (İHA) ve füzenin kullanıldığı 37 operasyon gerçekleştirildiği" belirtildi.

ABD VE İSRAİL'İN İRAN SALDIRILARI

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.

İranlı yetkililere göre, ABD-İsrail saldırılarında 1332 kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 22
  • Yg43 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir tane kus bile indirmemek lazim ustlerde saglam bir tane tekerlek bile birakmayin
    Cevapla
  • Hayber21 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun İran'a yardım edin Allah güç kuvvet versin inşallah İran kesinlikle kazanmalı Türkiye tehlikeye girecek kesin altını çiziyorum
    Cevapla
  • Arif 2 hafta önce Şikayet Et
    Ortalık fena karışık
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    herkes bir örgütü olmuş demekki ırak diye bir devlet yok
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ölen geberen abd li neden yok
    Cevapla
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ingiliz muhabir di sanırım 500 den fazla ölen var saklanıyor dedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'ye ağır fatura! UEFA verdiği cezayı açıkladı
ABD'den son dakika İran açıklaması! Beyaz Saray resmen ilan etti