Trump'ın sağ kolundan Suudi Arabistan'a tehdit! "Bizimle savaşa girmezseniz..."
ABD'li Senatör Lindsey Graham, ABD-İsrail'in İran'da başlattığı savaşa Suudi Arabistan'ın da girmesini istedi ve "Savaşa katılmazsanız ortaklığımızı sorgularız" diyerek tehdit etti.
ABD'yi İsrail adına İran'da bir savaşa girmeye ikna eden Cumhuriyetçi Senato üyesi ve Trump'a yakın bir isim olan Lindsey Graham, Fox News ekranlarında Suudi Arabistan hakkında açıklamalarda bulundu.
Senatör Graham, İran'a karşı ABD ve İsrail ile birlikte sıcak savaşa girmemeleri halinde Suudi Arabistan ile yapılması planlanan karşılıklı savunma antlaşmasını iptal etmekle tehdit etti.
Graham, şu ifadelere yer verdi:
"Suudi Arabistan'a şunu söylemek istiyorum: Ülkenizle karşılıklı savunma anlaşması yapmaya ve size ebedi koruma sağlamaya hazırım. Üzerinde çalıştığım ve konuşmaya devam etmeyi umduğum anlaşma kapsamında eğer İran tarafından saldırıya uğrarsanız, sizin için savaşa gireriz. Suudi Arabistan'da Riyad'daki büyükelçiliğimiz saldırıya uğradı. Bizimle birlikte savaşa katılma yükümlülüğünüz yok mu? Bunu yapmanız gerekiyor. Eğer Amerikan büyükelçiliğinin Riyad'da saldırıya uğramasının karşılıklı meşru müdafayı tetikleyeceğine inanmıyorsanız, belki sizinle bir anlaşma yapmamalıyız."
-
YALNIZ KURT 2 hafta önce Şikayet EtHadi oradan it soyu sen kimi tehdit ediyosunBeğen
-
Misafir5 2 hafta önce Şikayet EtSalman inatci bi kisidir. Zorlarsan ters teper. Inadina gider bide Iran la savunma anlasmasi yapar. Amerika yanlis yapiyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 2 hafta önce Şikayet EtABD ve İsraililin ortadoğudaki bütün üslerinin savaş masraflarını a başta suudiler olmak ödüyorlar ödemezlerse savaş bir saata biter ABD burada olmaz israilde haddini aşamazBeğen Toplam 3 beğeni
-
Mumsuz Ekrem 2 hafta önce Şikayet EtTrump a ayıp olur. Dünya'nın en güçlüsünüz diyor. Suudi den, Kürt"lerden mi medet umucaksın. Utanır insan. Üstelik İsrail İngiltere Fransa' da yanında. Afganistan ı çabuk unuttunuz.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 2 hafta önce Şikayet EtPrens Selman ın, verdiği Milyarlarca Dolar BİLE Aç gözlerini ve PİS iştahlarını doyurmuyor... Türkiye ile BİRLİKTE OLUN, Sömürgecilerden UZAK DURUN.Beğen Toplam 3 beğeni


