Mossad ajanı iddiası! İranlı general İsmail Kaani hakkında resmi açıklama!

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik başlattığı savaşın başından bu yana öldüğü, idam edildiği ve İsrail'e sığındığı iddiaları gündemden düşmeyen İsmail Kaani'yle ilgili ilk resmi açıklama geldi.

Mossad ajanı iddiası! İranlı general İsmail Kaani hakkında resmi açıklama!
Mossad ajanı iddiası! İranlı general İsmail Kaani hakkında resmi açıklama!
GİRİŞ 10.03.2026 19:04 GÜNCELLEME 10.03.2026 19:05

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani’nin İsrail adına casusluk yaptığı gerekçesiyle idam edildiği öne sürülmüştü. Tahran yönetimi söz konusu iddiaları doğrulamazken, Kaani’nin son dönemde yaşanan saldırılardan önce bulunduğu yerleri terk etmesi dikkat çekti. İran’daki üst düzey hedeflere yönelik operasyonların ardından istihbarat sızıntısı ihtimali tartışma konusu oldu.

İran duyurdu: Casusluk yaptığı tespit edilen 30 kişi yakalandıİran duyurdu: Casusluk yaptığı tespit edilen 30 kişi yakalandı

DAHA ÖNCE DE SALDIRILARDAN SAĞ ÇIKMIŞTI

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü'nün komutanı Kaani, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünden önce de bombalanan binadan son anda ayrılmıştı. Nasrallah'ın öldürüldüğü operasyon öncesinde Kaani'nin son anda bölgeden uzaklaşması tartışmalara neden olmuş ancak İranlı komutan herhangi bir suçlamayla karşılaşmamıştı. Haziran ayında da yaşanan 12 Günlük Savaş sırasında İranlı üst düzey askeri yetkililerin toplantısına yönelik saldırıdan önce de binadan ayrıldığı ve saldırıdan kurtulmuştu.

KAANİ'NİN ADI YİNE TARTIŞMALARIN MERKEZİNDE

Hamaney'in öldürüldüğü saldırının ardından İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin adı yeniden gündeme geldi. Buna göre Kaani, saldırıdan yalnızca dakikalar önce Hamaney ile görüşmüş ve saldırıdan kısa süre önce bölgeden ayrılmıştı. Bu gelişmeler, Kaani'nin güvenilirliğine ilişkin çeşitli soru işaretlerinin gündeme gelmesine neden oldu.

İRAN'DAN KAANİ İÇİN AÇIKLAMA GELDİ

Savaşın başından bu yana öldüğü, idam edildiği ya da İsrail'e sığındığı yönünde çok sayıda iddia ortaya atılan İsmail Kaani hakkında İran'dan resmi açıklama geldi.

İran'ın Bağdat Büyükelçisi Muhammed Kazım Ali Sadık, Kaani'nin görevine devam ettiğini belirterek iddiaları reddetti. Sadık, "Kaani şu an bizzat meydandadır ve savaş operasyonlarının koordinasyonunu yürütmektedir" ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Merve 1 hafta önce Şikayet Et
    Tabiii canim bizde yedik.
    Cevapla
  • ali 2 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye savaş girerse 3.dunya olur bu
    Cevapla
  • Zekeriya 2 hafta önce Şikayet Et
    buda strateji komutanları karalıyorlar ve böylece içte birbirlerine düşürmeye çalışıyorlar
    Cevapla
  • Nokta 2 hafta önce Şikayet Et
    Şüphe ile yaşamaktansa gereğini yapsın İran... Hırsız içerden olunca kapı kilit tutmaz..
    Cevapla
  • Ali veli konya 2 hafta önce Şikayet Et
    Belkide sadik bir aypon kullanıcısıdır :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'i eleştiren Alman Cumhurbaşkanı için kamu yayıncısı harekete geçti
Son dakika duyurdular! 2 ülkeye operasyon planları onaylandı! Binlerce bomba yağdırdılar