İsrail'den Fransa kararı: Tamamen durduruldu! "Hasmane politika izliyor"

İsrail'in, son 2 yıldır Paris yönetiminin Tel Aviv'e karşı "tutarlı bir şekilde hasmane bir politika izlediği" iddiasıyla Fransa'dan yapılan tüm güvenlik tedariklerini durdurma kararı aldığı bildirildi.

GİRİŞ 31.03.2026 11:34 GÜNCELLEME 31.03.2026 15:14

İsrail basınındaki haberlere göre, Fransa'dan tüm güvenlik tedariklerini durdurma kararı Savunma Bakanı Yisrael Katz ile Savunma Bakanlığı Genel Müdürü Amir Baram'ın talimatı doğrultusunda alındı.

Buna göre, halihazırda yürürlükte olan mevcut sözleşmeler haricinde, Fransa'dan yapılan tüm güvenlik tedarikleri tamamen durduruldu.

İsrailli yetkililer, son iki yıl içinde Fransa'nın İsrail'e karşı "tutarlı bir şekilde hasmane bir politika izlediğini", bu durumun da savunma ihracatı konularında İsrail'in Fransa'ya güvenmesini imkansız kıldığını öne sürüyor.

KAYNAK: AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Hakan 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonist alcaklar.gebereceksiniz öyle veya böyle.size rahat yok artik.
    Cevapla
  • Cengiz 1 ay önce Şikayet Et
    Itrail bu daha iyi günlerin, allahin izniyle cöküsün basladi.
    Cevapla
  • İlhamiç 1 ay önce Şikayet Et
    Fransa ilk defa doğru bir iş yapmış
    Cevapla
  • EYÜPOĞLU 1 ay önce Şikayet Et
    Her devlet ülke menfaatları çerçevesinde hareket ediyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    çokta fifi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: ABD resmen duyurdu: Ateşkes 45 gün uzatıldı!
Aziz Yıldırım teknik direktörünü belirledi! Fenerbahçe'ye geri getirecek