Trump'tan İran'a yeni tehdit: Uymayan bedelini öder

ABD Başkanı Trump, Truth Social üzerinden yaptığı son paylaşımda, İran ile varılan geçici ateşkes sürecine ilişkin sert mesajlar verdi.

GİRİŞ 09.04.2026 07:20 GÜNCELLEME 09.04.2026 08:46
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • ABD Başkanı Trump, anlaşmanın bozulma olasılığının düşük olduğunu belirtirken, olası bir aksilikte çatışmanın "daha önce hiç görülmemiş bir güçle" başlayacağı tehdidinde bulundu.
  • Trump, İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceklerini ve Hürmüz Boğazı'nın güvenli kalacağını vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın tüm şartları yerine getirdiğinden emin olunana kadar ABD’ye ait gemi, uçak ve askeri personelin mevcut mevzilerini koruyacağını belirtti.

TRT Haber'in The Guardian'dan aktardığı habere göre, anlaşmanın bozulması ihtimalini "düşük bir olasılık" olarak nitelendiren Trump, buna rağmen yaşanacak bir aksilikte çatışmanın "daha önce hiç görülmemiş bir güçle" başlayacağı tehdidinde bulundu.

Trump paylaşımında, "Büyük ordumuz şu an dinleniyor ve bir sonraki fetih için sabırsızlanıyor" ifadelerini kullandı.

"Eğer herhangi bir nedenle bu gerçekleşmezse, ki bu son derece düşük bir ihtimal, o zaman "Çatışma Başlar", daha büyük, daha iyi ve daha güçlü bir şekilde, daha önce hiç görülmemiş bir şekilde. Uzun zaman önce kararlaştırılmıştı ve tüm sahte söylemlere rağmen - NÜKLEER SİLAHLAR YOK OLACAK ve Hürmüz Boğazı AÇIK VE GÜVENLİ OLACAK. Bu arada büyük ordumuz dinleniyor, aslında bir sonraki fetih için sabırsızlanıyor. AMERİKA GERİ DÖNDÜ!"

"NÜKLEER SİLAH YOK, BOĞAZ AÇIK KALACAK"

Daha önce alınan kararların arkasında durduğunu vurgulayan Trump, İran'ın nükleer silah sahibi olmasına asla izin verilmeyeceğini ve Hürmüz Boğazı'nın "açık ve güvenli" kalacağını yineledi.

Washington yönetiminin bölgedeki sahte söylemlere itibar etmeyeceğini belirten Trump, "Amerika geri döndü" mesajıyla kararlılık vurgusu yaptı.

Ateşkes bilmecesi! ABD'den son dakika Lübnan mesajıAteşkes bilmecesi! ABD'den son dakika Lübnan mesajı

Alçak karar sonrası İsrail'den Mescid-i Aksa duyurusu! Hazırlıklar başladıAlçak karar sonrası İsrail'den Mescid-i Aksa duyurusu! Hazırlıklar başladı

Bahreyn 40 gün sonra ilk kez hava sahasını uçuşlara açtıBahreyn 40 gün sonra ilk kez hava sahasını uçuşlara açtı

Türkiye'den son dakika İran hamlesi! Sınır kapısından geçtilerTürkiye'den son dakika İran hamlesi! Sınır kapısından geçtiler

ABD'den son dakika İran açıklaması! Beyaz Saray resmen iletti! Trump'tan Hürmüz talebiABD'den son dakika İran açıklaması! Beyaz Saray resmen iletti! Trump'tan Hürmüz talebi

İsrail Lübnan'ı vurarak ateşkesi bozmuştu: Netanyahu'dan bir tehdit daha!İsrail Lübnan'ı vurarak ateşkesi bozmuştu: Netanyahu'dan bir tehdit daha!

KAYNAK: TRT HABER
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 60
  • murtaza 1 ay önce Şikayet Et
    haydut ülke, amerika, amerikanın tasması israilli bir kaç yahudi iş adamının elinde. cehennemin dibine kadar yolunuz var., haksızlığın karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Abi bu gavuru bu dinsizi bu imansizi aşmak lazım dünyanın önünde sallana sallana can versin bu nasıl. Devlet adamlığı benim 3 yaşında çocuk bundan daha akıllı ve bunun birde kurmayları danışmanları varda var yok abi yok bu Epstein grubunu tek tek yakalayıp topluca asmak lazim
    Cevapla
  • Alperen 1 ay önce Şikayet Et
    Amaç enerji fiyatlarını yükselterek dünya genelinde enflasyonu yükseltip gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerini sarsarak gelişimini engellemek, düşman görülen gelişmiş ülkelerin süper güç olmasını engellemek, israilin lübnanı işgalini sağlamak,seneryo savaş, aktörler iran , israil, abd ortaklığı, ortadoğuda irana ilgi ve sempati oluşturmak, sahi bunasıl savaş
    Cevapla
  • Biroll 1 ay önce Şikayet Et
    Hangi ordudan bahsediyor bu. Bunlar harbiden holywood a malzeme yapmışlar. Bir zamanlar 300 spartalı filminde de yıllar sonra film dahi olsa Persler den intikam aldık diyen zihniyet bunlar değil mi
    Cevapla
  • 1 ay önce Şikayet Et
    Hehehe ne yaptılarki yoruldular? Biz birşey göremedik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başsavcılıktan son dakika CHP duyurusu! Soruşturma başlatıldı! Özgür Özel başına iş açtı
Fethiye Belediye Başkanı Karaca'ya silahlı saldırıda 3 gözaltı! Uyuşturucu detayı...