ABD ve İran anlaşmıştı: Hamaney'den son dakika açıklaması! Hürmüz Boğazı'nda yeni dönem
Son dakika haberi... İran dini lideri Mücteba Hamaney, İran savaş aramıyor ancak haklarımızdan da vazgeçmeyeceğiz. Hürmüz Boğazı'nın işletilmesinde yeni bir aşamaya geçilecek." dedi.
SON DAKİKA HABERİ: ABD ve İsrail'in, Tahran'da bir ilkokula 28 Şubat'ta düzenlediği saldırıyla başlayan İran, ABD-İsrail savaşının 40'ncı gününde, Pakistan arabuluculuğunda ABD ve İran'ın anlaşması sonucu 2 hafta ateşkes ilan edildi. Anlaşmaya ilişkin İran dini lideri Mücteba Hamaney'den ilk açıklama geldi.
'HÜRMÜZ BOĞAZI'NIN İŞLETİLMESİNDE YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİLDİ'
Hürmüz Boğazı'nın işletilmesinde yeni bir aşamaya geçildiğini duyuran İran dini lideri Mücteba Hamaney, "(Babası) Ali Hamaney'in ve şehitlerimizin intikamını alma konusunda kararlıyız." dedi.

İran halkına seslenen Hamaney, "Şu anda şehit liderin stratejik hedefine ulaşmak için gerekli olan şey, aziz halkımızın geride bıraktığı 40 gün boyunca olduğu gibi sahnede kalmaya devam etmesidir. Bu nedenle, düşmanla müzakere edileceğinin açıklanmasıyla sahaya çıkmanın gerekmediği zannedilmemelidir.Aksine, varsayalım ki askeri sahnenin suskunluk dönemi sırasıyla geldiyse, meydanlarda, mahallelerde ve camilerde bulunma imkânına sahip olanların görevi öncekinden daha ağırdır." ifadelerini kullandı.
'HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
"İran savaş aramıyor ancak haklarımızdan da vazgeçmeyeceğiz" diyen Hamaney, "Verilen her hasarın tazminatını, bu savaşın şehitlerinin kan bedelini ve gazilerin diyetini kesinlikle talep edeceğiz. Direniş cephesinin tamamını bir olarak gözetmekteyiz." şeklinde konuştu.
PEZEŞKİYAN: ATEŞKES KARARI LİDERİN ONAYIYLA MİLLİ ÇIKARLAR GÖZETİLEREK ALINDI
İran basınına göre, Pezeşkiyan, ABD ve İsrail'in İran'a 28 Şubat'ta başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden ülkenin eski lideri Ali Hamaney'in ölümünün 40. günü münasebetiyle mesaj yayımladı.
İran’ın "güç yolu ile barış anlayışını reddettiğini ve adil barışla ulusal gücü pekiştirmeyi" takip ettiğini belirten Pezeşkiyan, "Ateşkes kararı yöneticilerin mutabakatı ve liderin onayı doğrultusunda milli çıkarlar gözeterek alınmıştır." ifadesini kullandı.

Pezeşkiyan, İran’a dayatılanın sınırlı bir çatışma değil aksine İran’ın tüm unsurlarıyla hedef alındığı kapsamlı bir savaş olduğunu belirterek, "İran Silahlı Kuvvetleri savaş sırasında dimdik ayakta durduğunu gösterdi." dedi.
Savaş sırasında diplomasiye de ağırlık verdiklerinin altını çizen Pezeşkiyan, mesajını şu ifadelerle tamamladı:
"Savaşla birlikte diplomasi de yürütüldü. Konuyla ilgili komşu ve bölge ülkeleri başta olmak üzere Avrupa ülkeleriyle görüşüldü. Hem krizin son bulması hem de İran halkının haklı mücadelesinin dünyaya duyurulması hedeflendi."
-
Harun 1 ay önce Şikayet EtHangi pilotu ekranlara çıkarsın rezil etain amerikayıBeğen
-
Manavgatlı 1 ay önce Şikayet Etİran abd nin pilotunu geri vermiyor tutuklu 12 000 Filistinli serbest bırakılmaz sa vermem diyor İran tarih yazıyor Allahın izniyleBeğen Toplam 12 beğeni
-
Yorum 1 ay önce Şikayet EtGazzeye giden yollar açılmıyorsa, Hürmüz de açılmamalı. İran Lübnan Hizbullahının derdine düşmüş, gündemlerinde Gazze yok gibi...Beğen Toplam 5 beğeni
-
HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet EtAVRUPA ABD’YE ŞUNU DEMELİ ; Önce Rusya’dan Avrupa’ya gelen “kuzey akımı” patlattın. Tırışkadan tayyare ABD’den kaya gazını bize dayattın. Şimdi de İsraile hizmet edeceğim diye İrana saldırdın. İran böyle bir durumda Hürmüz boğazını kapatacağını söylemişti. Hadi bakalım ABD İLE İSRAİL BU YÜKSELEN PETROL FİYAT FARKINI ÖDEYİN.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Das 1 ay önce Şikayet EtKim güclü ise onun hakki var gücsüz olanin hic bir hakki yokBeğen Toplam 4 beğeni