Avrupa Birliği'nde 'Türkiye' korkusu! 3 ülkenin ismini verip uyardılar
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen AB'nin genişlemesinin jeopolitik bir zorunluluk olduğunu, bölgenin Rus, Türk veya Çin etkisine bırakılmaması gerektiğini ifade etti.
Hamburg'ta Die Zeit gazetesinin 80. yıl etkinliğinde konuşan von der Leyen, AB’nin genişlemesini desteklediğini vurgulayarak, "Avrupa kıtasını tamamlamayı başarmalıyız ki Rus, Türk veya Çin etkisine girmesin. Daha büyük ve jeopolitik düşünmeliyiz.” dedi.
Von der Leyen, Avrupa’nın bugüne kadar Rusya’dan ucuz enerji, Çin’den ucuz iş gücü ve ABD’den güvenlik desteğine dayalı bir model izlediğini, ancak bu dönemin sona erdiğini belirtti.

"KENDİMİZİ TAMAMEN YENİDEN KONUMLANDIRMALIYIZ"
AB’nin kendi güvenliğini ve ekonomik gücünü yeniden inşa etmesi gerektiğini vurgulayan von der Leyen, “Kendimizi tamamen yeniden konumlandırmalıyız. Daha bağımsız olmalıyız.” ifadelerini kullandı.
AB içinde karar alma süreçlerine de değinen von der Leyen, özellikle dış politikada oybirliği ilkesinin değiştirilmesi gerektiğini savundu.

"NÜKLEER ENERJİDEN VAZGEÇMEK BİR HATAYDI"
Dışişleri Bakanları Konseyi’nde çoğunluk oylamasına geçilmesi çağrısında bulunan von der Leyen, Avrupa’nın daha hızlı ve etkili karar alabilmesi gerektiğini dile getirdi.
Enerji politikalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan von der Leyen, yenilenebilir kaynakların yanı sıra nükleer enerjinin de gerekli olduğunu belirtti. Von der Leyen, “Nükleer enerjiden vazgeçmek bir hataydı.” dedi.
Öte yandan, dijital dünyada çocukların korunmasına yönelik ortak Avrupa yaklaşımına ihtiyaç olduğunu ifade eden von der Leyen, sosyal medya ve çevrim içi platformlara karşı daha güçlü önlemler alınması gerektiğini kaydetti.
Avrupa Birliği'nden Türkiye itirafı: İhtiyacımız var
-
Mel Kara 3 hafta önce Şikayet EtAlman kökenli Trump´tan Almanya ve Avrupaya paha bicilmez bir kiyak. Normalinde Amerika AB´nin ABD ye rakip bir güc olmasina müsade etmez.Beğen
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet EtBu kadın tam bir fırıldak.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Simko 3 hafta önce Şikayet EtAmerikan oyununa gelen Avrupa nükleer bomba üretip nükleer enerji kullamamakBeğen
-
Usk 3 hafta önce Şikayet EtAvrupa bunlarin yüzünden ne hale geldi yanliş kararlar lüzumsuz işlerle ugraşirsan başina cinde ,rusyada bela olurlarBeğen
-
EMEKLİ 3 hafta önce Şikayet EtTürkiyeyi Çin ve Rusya ile aynı kefeye koymayın lütfen, bizden size fayda gelir zarar gelmez ama bunu asla anlamadınız siz. Ama i İtalya sanki yavaş yavaş anlıyor. İstemeyiz ama bir gün başınız dara düştüğünde anlarsınız, ozaman biz istemesekte, eninde ve sonunda Türkiyeyi AB ne lütfen gelin üye olun bizimle olun diye kendiniz rica edeceksiniz gibi geliyor.Beğen Toplam 3 beğeni