Trump’tan flaş İran açıklaması: Nükleer silah kullanıp kullanmayacağı sorulmuştu!

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a karşı nükleer silah kullanımına gerek olmadığını belirterek, "Onları geleneksel yöntemlerle tamamen yok etmişken neden nükleer silah kullanayım ki? " ifadelerine yer verdi.

GİRİŞ 24.04.2026 13:00 GÜNCELLEME 24.04.2026 17:22

 ABD Başkanı Donald Trump, İran’a karşı nükleer silah kullanmalarını gerektirecek bir durum olmadığını belirterek, "Onları geleneksel yöntemlerle tamamen yok etmişken neden nükleer silah kullanayım ki? Hiç kimsenin nükleer silahları kullanmasına asla izin verilmemeli" dedi.

TRUMP: "İRAN’A KARŞI NÜKLEER SİLAH KULLANMAYACAĞIM"

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlenen bir etkinlikte İran’la ilgili açıklamalarda bulundu. İran’da fiili anlamda rejim değişikliği yaşandığı yönündeki iddiasını yineleyen Trump, "İran'da liderin kim olduğunu bilmiyoruz. Rejim değişikliği yaşandı. Liderleri öldü. Sonra ikinci grup geldi, onların da hepsi gitti ve şimdi üçüncü grup var. Onlar da aynı şekilde gidici olmaktan dolayı biraz endişeliler" dedi.
Trump, "İran’a karşı nükleer silah kullanır mısınız?" sorusu üzerine sinirlenerek bunu "aptalca bir soru" olarak niteledi. İran’a karşı nükleer silah kullanmalarını gerektirecek bir durum olmadığını vurgulayan Trump, "Onları geleneksel yöntemlerle tamamen yok etmişken neden nükleer silah kullanayım ki? Hayır, kullanmazdım. Hiç kimsenin nükleer silahları kullanmasına asla izin verilmemeli" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Abd japonyaya nükleer silah kullandi rusyada ukraine nükleer silah kullana bilir
    Cevapla
  • Recep- 1 ay önce Şikayet Et
    Ortada bir dağ var siz devamlı etrafını dolanma yolunun peşindesiniz oysa o dağı en kolay aşma yolu barış bununda en kolay yolu TÜRKİYE ve ERDOĞAN tek yapılması gereken bu güne kadar yapılan yanlışların maddi ve manevi sonuçlarını kabullenme nizdir. Onca masum insan kanı aktı, tabiiki bununda bir bedeli olacaktır, değilse çırpındıkça batarcağınız bir bataklığa mahkum olursunuz.
    Cevapla
  • Gültepeli Bjk 1 ay önce Şikayet Et
    israitttinn Filistin'de kullandığı bombalarr neydii balonmuu
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Kullanırsan kıllanırlar .bunu biliyor
    Cevapla
  • Davut İsa 1 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın en zalim devletinin günah defteri hayli kabarık; Amerikanın gerçek sahipleri Kızılderililere soykırım, Afrika'daki hür insanları gemilerle amerikaya taşıyarak ki ,yüzbinlercesi gemilerdeki sağlıksız ortamlardan dolayı öldü, sağ kalanları köle olarak kullandılar, ikinci dünya savaşında Japonya ya atom bombası attılar yüzbinlerce masum insan ve tüm canlıları katlettiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'de 'salı' krizi: Kılıçdaroğlu resmen TBMM'ye başvurdu!
Türk uçakları Yunan bakanı taciz etti mi? Resmi açıklama geldi