İsrail açıkladı: Bekaa Vadisi'ne operasyon başlattık

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'a yönelik saldırılarını genişleterek ülkenin doğusundaki Bekaa Vadisi'ne hava saldırıları başlattığını duyurdu.

GİRİŞ 27.04.2026 14:40 GÜNCELLEME 27.04.2026 15:14

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hizbullah'ın altyapı tesislerinin hedef alındığı ileri sürüldü.

Ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyindeki saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, ülkenin doğusundaki Bekaa Vadisi'ne ve güneyindeki diğer bölgelere hava saldırıları başlattığını bildirdi.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI VE ATEŞKES

İsrail ordusu, Lübnan'a 2 Mart'ta yoğun hava saldırıları başlatarak, ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti.

Lübnan hükümeti de bu sürede ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini aştığını açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Lübnan ve İsrail arasında 17 Nisan'da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu.

Ateşkese rağmen İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki saldırıları sürerken Hizbullah da karşılık vermeye devam ediyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • Osman 3 dakika önce Şikayet Et
    At koşturduğun meydanlar yakında sana dar edilecek bekle, bebek katilleri!!!
    Cevapla
  • Afyok 9 dakika önce Şikayet Et
    Kimsenin sesi çıkmıyor nasılsa heryere saldırır adamlar
    Cevapla
  • misafir 9 dakika önce Şikayet Et
    Avrupa neden tepki vermiyor neden Lübnana destek çıkmıyor papalar neden sessiz ciddi tepki ve engelleme ve yaptırım yok Avrupa halkı tepki göstermeli ülkelerinin siyasilerini değiştirmeliler hiçniri kendi ülkelerini temsil etmiyor
    Cevapla
  • Misafir 20 dakika önce Şikayet Et
    Allahın izniyle Türkiyye bulaşamaz bulaşırsa onun başına ne geleceğini biliyor Telavivin kıyı şeridine güçlü bombayla tusinimaoluşur ve telaviv yokolur
    Cevapla
  • Müslüman 47 dakika önce Şikayet Et
    İsrail boş durmayacak bunu bilin Akdeniz Boylarını Türkiye'de dahil bu gidişle. alacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna uyarmıştı: Rusya'nın işgal bölgesinden 'çaldığı' tahıllar Hayfa'da iddiası
Başkan Erdoğan'dan Trump'a geçmiş olsun telefonu