ABD'deki İsrail-Lübnan 3’üncü tur görüşmeleri başladı
İsrail ile Lübnan arasındaki 3’üncü tur doğrudan görüşmelerin ABD Dışişleri Bakanlığı’nda başladığı bildirildi.
- Washington'daki Dışişleri Bakanlığında, İsrail ve Lübnan temsilcileri arasında doğrudan görüşmeler başladı.
- Görüşmelere ABD'nin Beyrut ve İsrail büyükelçileri ile Lübnan ve İsrail'in Washington büyükelçileri katıldı; bu toplantı, 1993 yılından bu yana en üst düzey doğrudan görüşme olarak kaydedildi.
İsrail ve Arap medyasına açıklama yapan yetkililer, Washington'daki Dışişleri Bakanlığında doğrudan görüşmelerin yeni turunun yerel saatle 09.00 civarında başladığını belirtti.
Öte yandan, bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, görüşmelere ABD'nin Beyrut Büyükelçisi Mişel İsa, ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee ve Bakanlık yetkilisi Mike Needham; Lübnan'ın Washington Büyükelçisi Nada Hamadeh ile eski Büyükelçisi ve Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Simon Karam; İsrail'i temsilen ise İsrail'in Washington Büyükelçisi Yechiel Leiter ile İsrail'in Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Yossi Draznin'in ve diğer bazı yetkililerin katıldığını ifade etti.
İSRAİL İLE LÜBNAN ARASINDA BAŞLAYAN GÖRÜŞMELER
İsrail ve Lübnan'ın Washington'daki büyükelçileri, 14 ve 23 Nisan'da ABD arabuluculuğunda müzakerelere hazırlık kapsamında bir araya gelmişti.
ABD Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilen ilk toplantı, "1993 yılından bu yana en üst düzey doğrudan görüşme" olarak kayıtlara geçmişti.
Görüşmelere ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Lübnan ve İsrail'in Washington büyükelçileri katılmıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan'da yaptığı açıklamada, yakın gelecekte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn'ı Beyaz Saray'da ağırlamayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etmişti.
Lübnan'da İsrail ile doğrudan müzakere başlığı, iç siyasette ve kamuoyunda en tartışmalı konuların başında geliyor.
Cumhurbaşkanı Avn ve Başbakan Nevvaf Selam, müzakereleri "kanın durdurulması ve kalıcı çözüm" için zorunlu ve tek seçenek olarak değerlendirirken, Hizbullah ve ona yakın çevreler ise doğrudan temasları "teslimiyet" şeklinde nitelendirerek sürece karşı çıkıyor.
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtBuna lübnanın güney arazilerinin israile satışı anlaşması demek lazımBeğen Toplam 1 beğeni
-
Ahmet 1 ay önce Şikayet EtHizbullah ın katılmadığı görüşmeler Lübnan ı teslim alma görüşmeleridir.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Mustafa 1 ay önce Şikayet Etİran gibi boşuna müzakerelere katılmayı reddetsinlerBeğen
-
berk 1 ay önce Şikayet Etbırakın bu gürüşme leri İsrail abd ancak zorbadan anlarBeğen Toplam 2 beğeni
-
Sea 1 ay önce Şikayet EtHizbullahın silahsızlandırılmasına karşılık itrailin silahsızlandırılmasını şart koşun.Beğen Toplam 2 beğeni