Pakistan'dan kritik hamle! Savaş uçağı filosu ve binlerce asker konuşlandırıldı

Pakistan, karşılıklı savunma anlaşması kapsamında Suudi Arabistan'a bir savaş uçağı filosu, 8 bin asker ve hava savunma sistemleri konuşlandırdı.

GİRİŞ 19.05.2026 03:59 GÜNCELLEME 19.05.2026 08:29

Pakistan, karşılıklı savunma anlaşması kapsamında Suudi Arabistan'a binlerce asker konuşlandırdı.

SUUDİ ARABİSTAN'A BİR SAVAŞ UÇAĞI FİLOSU, 8 BİN ASKER VE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ KONUŞLANDIRDI

Reuters'ın üç güvenlik yetkilisi ve iki hükümet kaynağına dayandırdığı haberde, Pakistan'ın Suudi Arabistan'a bir savaş uçağı filosu, 8 bin asker ve hava savunma sistemleri konuşlandırdığı aktarıldı.

Söz konusu konuşlandırmanın önemli ve savaşa hazır bir güç olarak nitelendirildiği haberde, Pakistan'ın Çin ile ortaklaşa üretilen JF-17 tipi avcı uçaklarından oluşan yaklaşık 16 uçaklık bir filoyu geçtiğimiz nisan ayı başında Suudi Arabistan'a gönderdiği belirtildi.

PAKİSTAN GEREKTİĞİNDE DAHA FAZLA ASKER GÖNDERECEĞİNE DAİR TAAHHÜT VERDİ

Pakistan'ın ayrıca Suudi Arabistan'a iki filodan oluşan insansız hava aracı gönderdiği ifade edilen haberde, Pakistan'ın gerektiğinde daha fazla asker göndereceğine dair taahhüt verdiği aktarılarak, Suudi Arabistan'a konuşlandırılan hava savunma sisteminin Çin yapımı HQ-9 tipi olduğu belirtildi.

Haberde, askeri araçların Pakistanlı personel tarafından işletildiğini ve Suudi Arabistan tarafından finanse edildiği aktarıldı.

Söz konusu anlaşmanın Suudi Arabistan'a 80 bine kadar Pakistanlı askerin konuşlandırılmasına izin verdiği ifade edilen haberde, anlaşmanın Pakistan savaş gemilerinin konuşlandırılmasını da içerdiğini belirtti.

Pakistan 750 kilometre menzilli Fatah-4 seyir füzesini başarıyla test etti Pakistan 750 kilometre menzilli Fatah-4 seyir füzesini başarıyla test etti

Pakistan ordusu savaşa hazırlanıyor: Hipersonik füzesini test ettiler!Pakistan ordusu savaşa hazırlanıyor: Hipersonik füzesini test ettiler!

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Davut 1 ay önce Şikayet Et
    Bu isin icinde baska seyler var pakistanin ekonomisi cok zayif bence para icin yapiyorlar birlesme felan yok
    Cevapla
  • Kafkasyali 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ne lahana bu perhiz turşusu deyimi geldi aklıma.Hem barış görüşmelerine öncülük eden hemde askeri yığınak yapan bir strateji izleyen bir ülke pek anlam veremedim
    Cevapla
  • ibrahim 1 ay önce Şikayet Et
    tamamdan kanka ne alaka
    Cevapla
  • Ülkem 1 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim Alemi islamın tek kurtuluşu ittihatı İslamdadır başka çare yok ORDULARININ KABİLİYET VE BÜYÜKLÜĞÜ AÇISINDAN TÜRKİYE VE PAKİSTAN ÖNDERLİĞİNDE OLACAK VEDE BU OLMAYA BAŞLADI ELHAMDÜLİLLAH.
    Cevapla
  • Mithat VURAL 1 ay önce Şikayet Et
    Bu zamanın en büyük farz vazifesi ittihad-ı İSLAM dır. Bediüzzaman Said Nursi
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Suidiler en sonunda Abd ye güvenilemiyeceğini anladı
    Cevapla
  • Yg43 1 ay önce Şikayet Et
    Bu onleme israilin coğrafyayı tamamen savasa sokmak icin yaptigi plani bozmak için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Portekiz Hırvatistan karşısında geriden gelerek kazandı! Ronaldo ve arkadaşları son 16'da
Bahçeli çağrı yapmıştı! MSB'den askeri hastanelere ilişkin açıklama