İsrail, Nebi Samuel Cami ve çevresine el koydu

İsrail, Nebi Samuel Cami'nin de içinde bulunduğu Nebi Samuel ile Beyt İksa beldelerine ait 110 dönümlük araziye "kamulaştırma" bahanesiyle el koydu. İsrail buranın Yahudilere ait olduğu iddiasıyla 1990'dan beridir arkeolojik kazı yürütüyor.

İsrail, Nebi Samuel Cami ve çevresine el koydu
İsrail, Nebi Samuel Cami ve çevresine el koydu
GİRİŞ 28.05.2026 08:53 GÜNCELLEME 28.05.2026 09:04
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • İsrail, Batı Şeria'da Nebi Samuel Cami'ni kapsayan arazilere el koydu.
  • Filistinli yetkililer, bu durumu "Filistin bölgelerinin Yahudileştirilmesi" sürecinin bir örneği olarak değerlendirdi.
  • İsrail, el konulan arazinin "kamu yararı" gerekçesiyle alındığını ve bölgede arkeolojik alan koruma projesi yürütüleceğini açıkladı.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan ve İslami Vakıflar İdaresi'ne bağlı olan Nebi Samuel Cami'ni de kapsayan arazilere el koyma kararı aldı.

Filistinli yetkililer, söz konusu adımı "Filistin bölgelerinin Yahudileştirilmesi" sürecinin yeni bir örneği olarak değerlendirdi.

İsrail'in Batı Şeria'daki sivil yönetimi yaptığı açıklamada, "kamu yararı" gerekçesiyle 110 dönümlük araziye el konulacağını duyurdu. El konulan alanın Beyt İksa ve Nebi Samuel beldelerini kapsadığı, tarihi Nebi Samuel Cami'nin de bu bölgede bulunduğu belirtildi.

ARKEOLOJİK ALANI KORUMA BAHANESİYLE İLHAK

İsrail makamları, bölgede "Peygamber Samuel Türbesi arkeolojik alanını koruma" amacıyla bir geliştirme projesi yürütüleceğini açıkladı. Ancak Filistinli uzmanlar, İsrail'in arkeoloji ve dini söylemleri Filistin toprakları üzerindeki kontrolünü genişletmek amacıyla kullandığını savundu.

İsrail, bölgenin Yahudilere ait olduğu iddiasıyla 1990 yılından beri arkeolojik kazı yürütmesine rağmen bölgede bu iddiayı destekleyecek herhangi bir kalıntı da ulaşılamadı.

ÜÇ DİNDE DE KUTSAL MEKAN

Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam'da önemli bir şahsiyet olarak kabul edilen Samuel peygambere atfedilen bölge, Kudüs'ün kuzeybatısında yer alıyor. Mevcut caminin Eyyubi ve Memlük dönemlerinden izler taşıdığı, Müslümanların Samuel peygamberin kabrinin burada bulunduğuna inandığı ifade edildi.

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Bayramsa bayram ola 34 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye’yi İbrahim Anlaşmaları Çemberine Çekme Çabası, İsrail’in "Ceza Muafiyeti" Kılıfı ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye dâhil bölge ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na katma dayatması, sadece diplomatik bir hamle değildir; İsrail’in hukuksuzluklarına küresel bir "dokunulmazlık kılıfı" hazırlama operasyonudur.
    Cevapla
  • Gaziantep 1 saat önce Şikayet Et
    ABD israil terör örgütlerinin garantörleri ne yapıyor.
    Cevapla
  • rgünel 1 saat önce Şikayet Et
    Bunu bayram günü yapmaktan çekinmiyor ama 1.5 milyar müslüman bayram yapabiliyoruz ya bela ve müsibete hazır olun . İslam alemin selahattin eyyübü çıkartamadı bu utanç bize yeter . İsraile lin silahlarından korkarak bekleşen ler taş atsak korkup kaçacaklar
    Cevapla
  • Dadaş Efe 1 saat önce Şikayet Et
    Tüm Yahudiler Asya'dan tamamen sürülme dikme zulüm bitmez. Kesin çözüm ise genetik bozukluğu olan bu ırkın kısırlaştırılmasıdır...
    Cevapla
  • yorum onaylayan 1 saat önce Şikayet Et
    Biz israil denilen yeri komple kamulastirdigimizda anliycaklar da iş işten gecmis olacak. Soysuzlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP’li Güzelbahçe Belediyesi soruşturmasında skandal: Beklemediğin anda öldüreceğiz
G.Saray'da tarihi gelir yolda! Yıldız isim şampiyonla anlaştı: İşte kasaya girecek para