İsrail kana doymuyor! Netanyahu'ya 'bölgeyi yerle bir et' çağrısı! Apar topar toplandılar
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye'yi yerle bir etme çağrısında bulundu. Netanyahu'nun ise bir güvenlik toplantısı düzenleyeceği bildirildi.
SON DAKİKA HABERİ: İsrail ordusunun, Tel Aviv ve Beyrut yönetimleri arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen Lübnan'a yönelik saldırıları sürüyor.
'DAHİYE'Yİ YERLE BİR ETMELİYİZ'
İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre Ben-Gvir, İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından konuştu.
"Dahiye'yi yerle bir etmeliyiz." diyen Ben-Gvir, Lübnan'da ateşkese önceden de şimdi de karşı çıktığını ifade etti.
Ben-Gvir, Netanyahu'ya seslenerek, Beyrut'un Dahiye bölgesine saldırılar düzenlenmesi ve bölgenin dümdüz edilmesi çağrısı yaptı.

NETANYAHU GÜVENLİK KABİNESİNİ TOPLUYOR
Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine yönelik saldırılarının ele alınacağı sınırlı bir güvenlik istişare toplantısı düzenleyeceği bildirildi.
Gazete, toplantının, Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine yönelik roket ve İHA saldırılarının arttığı bir dönemde gerçekleştirileceğini yazdı.
Netanyahu liderliğinde bugün yapılacak sınırlı güvenlik istişare toplantısına kimlerin katılacağına ilişkin bilgi paylaşılmadı.
Öte yandan, İsrail'in kuzeyine yönelik Hizbullah saldırıları nedeniyle sınır bölgesinde eğitime ara verileceği, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'in konuya ilişkin değerlendirme toplantısı yapacağı kaydedildi.
Hizbullah'ın gün boyu İsrail'in kuzeyine yönelik roket ve İHA saldırıları nedeniyle çeşitli bölgelerde sirenler çalmıştı.
İsrail ordusu, saldırıların büyük bir kısmının engellendiğini, bazı roket ve İHA'ların ise açık alanlara düştüğünü iddia etmişti.
-
HIDIR BUDUR 34 dakika önce Şikayet EtKuduz köpek saldırısı sonucu "KUDUZ KÖPEK mi? SAHİBİ mi? sucludur? İsraile ; "--- Kudüsü İsrailin başkenti yaptım. Golan tepelerini İsraile verdim , “Aferin iyi iş yaptınız” “adını bilmediğim bombaları size verdim, İsrailin iki yeminine sadıkım." diyen TRUMP!??Beğen
-
Hakan 1 saat önce Şikayet EtKolaya hamburgere kahveye devam turkiyede uretimi bulunan iki kola markasi ve kahve markasi bu yilki cironun bakin karin degil cironun tamamini israile bagislama karari aldilar bunu tum dunyaya ilan ettiler israil bizide isgal etmeye yaklasiyorBeğen Toplam 3 beğeni