Mike Huckabee Trump'a meydan okudu! "İsrail olmasa ABD olmazdı"

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, "Biz olmasak, ABD olmasa İsrail olmazdı." ifadelerini kullanan ABD Başkanı Donald Trump'a "İsrail olmasa ABD olmazdı." diyerek meydan okudu.

GİRİŞ 17.06.2026 00:19 GÜNCELLEME 17.06.2026 09:23

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yakınlığıyla bilinen Kanal 7 televizyonu, Huckabee'nin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen bir konferansta konuştuğunu bildirdi.

Huckabee, görevinin yalnızca İsrail'de ABD'yi temsil etmek olmadığını, aynı zamanda ABD'lilere İsrail'in ülkeleri için ne kadar önemli olduğunu da anlatmak olduğunu savundu.

"İSRAİL OLMASAYDI, AMERİKA DA OLMAZDI"

İsrail ve ABD'nin ortak mirasa sahip olduğunu ileri süren Huckabee, ABD Başkanı Trump'a meydan okuyarak "İsrail olmasaydı, Amerika da olmazdı. Varlığımızı, bu topraklarda yaşananlara borçluyuz." ifadelerini kullandı.

Trump, Fransa'nın Evian-les-Bains kentinde düzenlenen G7 zirvesi marjında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşmesinin ardından Orta Doğu gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmuş, "Biz olmasak, ABD olmasa İsrail olmazdı. Ben olmasam İsrail olmazdı çünkü hiçbir başkan benim yaptıklarımı yapmaya istekli değildi. Bibi (Binyamin Netanyahu) ile harika ilişkim var ama artık Bibi, Lübnan konusunda daha sorumlu davranmak zorunda." diye konuşmuştu.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • kırkdokuzelli 1 ay önce Şikayet Et
    İkinizde olmasaydınız dünya milletleri insanlar daha mutlu ve huzurlu olurdu
    Cevapla
  • Imamtorunu 1 ay önce Şikayet Et
    Ikisi de hakli. Bide Ingiliz akli var. Onu da zaten ABD temsil ediyor.
    Cevapla
  • tarık 1 ay önce Şikayet Et
    abd olmasaydı sız suan yer yuzunde degıldınız savaslar parayla kazanılmıyor
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    USA olmasaydı siz dünyada olmazdınız
    Cevapla
  • Mami 1 ay önce Şikayet Et
    Her ikisi de olmasaydı dünyada zulüm olmazdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gülistan Doku soruşturması: Halen görev yapan emniyet müdür yardımcısı tutuklandı
22 ildeki dev operasyonda 253 şüpheli yakalandı: 52 milyar liralık hacim