Rusya, başkent Kiev'i vurdu! Çok sayıda ölü var

Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 86 kişi de yaralandı.

Rusya, başkent Kiev'i vurdu! Çok sayıda ölü var
Rusya, başkent Kiev'i vurdu! Çok sayıda ölü var
GİRİŞ 02.07.2026 09:53 GÜNCELLEME 02.07.2026 10:00

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda karşılıklı saldırılar devam ediyor. Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kiev’i hedef aldı. Rusya’nın İHA ve füzeler ile düzenlediği saldırıda çok sayıda sivil yerleşim yerleri vuruldu. Birçok noktada yangın çıktı.

Saldırılarda 13 sivilin hayatını kaybettiği, 86 kişinin yaralandığı belirtildi. bir Rus füzesinin isabet ettiği 10 katlı bir apartmanın 6 katının kısmen çöktüğünü ve enkaz altında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi (DSNS) tarafından yapılan açıklamada DSNS ekiplerince 34 kişinin ise kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.

"SİVİL YERLEŞİMLER HEDEF ALINDI"

Kiev Askeri İdaresi Başkanı Tymur Tkachenko ise, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 56 kişinin saldırılarda yaralandığını ve başkent genelinde 30'dan fazla noktanın saldırılarda hasar gördüğünü bildirdi. Saldırıların kasıtlı olarak sivilleri hedef aldığını vurgulayan Tkachenko, "Düşman bir kez daha kasıtlı olarak sivil yerleşim yerlerini hedef aldı ve sivilleri katletti. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda can kaybımız ve yaralımız var" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 56 kişi de yaralandı.

ZELENSKİY İRLANDA ZİYARETİNİ YARIDA KESİP ÜLKEYE DÖNDÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İrlanda’nın başkenti Dublin’e yaptığı ziyaret sırasında Rus saldırısı konusunda uyarıda bulunmuştu. Zelenskiy, ziyaretini yarıda keserek, Ukrayna’ya döndü.

RUSYA'DAN MİSİLLEME AÇIKLAMASI

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev ve diğer bölgelere füzeler ve insansız hava araçları kullanarak büyük çaplı bir saldırı düzenlediğini açıkladı. Bakanlık, saldırının Ukrayna'nın Rusya’nın sivil altyapısına yönelik saldırısına misilleme olduğunu belirterek, Kiev çevresindeki askeri ve enerji tesislerinin yanı sıra Poltava ve Dnipropetrovsk dahil olmak üzere çeşitli bölgelerdeki askeri havaalanlarının vurulduğunu bildirdi.

KAYNAK: İHA, AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2026 Dünya Kupası'na veda eden takımlar
Katar tüm dünyaya duyurdu! ABD ve İran anlaştı