İşgal için coşkuyla gitti, tabutla döndü!

İşgalci İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik kara operasyonuna katılan Golani Tugayı 12. Tabur Komutanı Yüzbaşı David Hazut, Hizbullah güçleriyle girilen çatışmada öldürüldü.

GİRİŞ 02.07.2026 16:51 GÜNCELLEME 02.07.2026 17:13

Yerel kaynaklardan ve askeri raporlardan edinilen bilgiye göre, İsrail ordusunun elit birlikleri arasında yer alan Golani Tugayı'na bağlı 12. Tabur'un komutanı Yüzbaşı Hazut, Lübnan sınır hattının güneyinde yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında öldürüldü.

İŞGAL ÖNCESİ GÖRÜNTÜLERİ GÜNDEME GELDİ

Öldürülen Yüzbaşı David Hazut'un, Lübnan toprağına girmeden kısa bir süre önce emrindeki askerlerle gerçekleştirdiği son motivasyon konuşmasının ve yaptırdığı askeri tezahüratın görüntüleri ortaya çıktı.

Söz konusu görüntülerde Hazut'un askerlerine, "Golani savaşçısıyım; vahşiyim ve ölümcülüm. Güçlüyüm ve çok atiğim. Savaşıp eve salim dönmek istiyorum." şeklinde tezahürat yaptırdığı anlar yer alıyor.

İsrail ordusu, Güney Lübnan sınır hattında Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda kayıplar vermeye devam ederken, bölgedeki askeri hareketliliğin ve karşılıklı saldırıların şiddetini artırdığı belirtiliyor.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Yusuf Birol 5 dakika önce Şikayet Et
    İnsanlıktan nasibini alamamış kana susamış vahşiler. Komutanınızı Cehennem'de yalnız bırakmayıp bir an evvel kavuşursunuz inşaallah...
    Cevapla
  • Mehmet Malkoçoğlu 5 dakika önce Şikayet Et
    Son günlerde okuduğum en güzel haberdi
    Cevapla
  • Misafir 5 dakika önce Şikayet Et
    Ohhhhhh Elhamdülillah....
    Cevapla
  • Misafir 10 dakika önce Şikayet Et
    İnsan kılıklı hayvan bile olamayan yaratıklar
    Cevapla
  • Serkan 10 dakika önce Şikayet Et
    Gebermiş bir it daha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'ın Türkiye konvoyu! 1000 kişiyle gelecek, helikopteri Ankara'da birleştirilecek
Bahçeli çağrı yapmıştı! MSB'den askeri hastanelere ilişkin açıklama