İngiltere'de İsrail skandalı! Ülkeyi ayağa kaldıracak olay! Yüzde 25 vergi düzeneği

İngiltere'de bağışlara devlet tarafından sağlanan vergi desteğinin, Gazze Şeridi'ne saldırılara katılan İsrail askerlerine yönelik "terapötik iyileşme" programları için kullanıldığı iddia edildi.

İngiltere'de İsrail skandalı! Ülkeyi ayağa kaldıracak olay! Yüzde 25 vergi düzeneği
İngiltere'de İsrail skandalı! Ülkeyi ayağa kaldıracak olay! Yüzde 25 vergi düzeneği
GİRİŞ 14.08.2026 01:40 GÜNCELLEME 14.08.2026 01:40

Askeri ve istihbarat kurumlarının çalışmalarına ilişkin araştırma haberleri yapan İngiliz Declassified UK'in haberine göre, İsrail merkezli "Yahalom Foundation" adlı kuruluş, İngiltere'deki destekçilerini bağışlarını ülkede kayıtlı bir yardım kuruluşu olan "UK Toremet" üzerinden yapmaya yönlendirdi.

İNGİLİZ HÜKÜMETİ YÜZDE 25 VERGİ DESTEĞİ EKLEDİ

Haberde, bu yöntemle yapılan bağışlara İngiliz hükümeti tarafından yüzde 25 "Gift Aid" vergi desteği eklendiği belirtildi.

Declassified'ın ulaştığı e-postalarda, Yahalom Foundation'ın İngiltere'deki destekçilerine, bağışlarını "İngiltere'deki kayıtlı ortak platform" üzerinden yapmaları halinde tam vergi tanınması sağlanacağı ve Gift Aid'in devreye gireceği bilgisini verdiği aktarıldı.

İSRAİL ASKERLERİNE 5 BİN STERLİNLİK TERAPÖTİK DESTEK

Haberde, Yahalom Foundation'ın bağış projeleri arasında, Gazze'den dönen askerler için 5 bin sterlinlik "terapötik iyileşme yolculuğu" ve bireysel psikolojik tedavilerin yer aldığı kaydedildi.

Ayrıca, haberde, kuruluşun ayrıca ölen İsrail askerleri için 100 bin sterlinlik anma salonu inşa etmek üzere bağış topladığı belirtildi.

 

UK Toremet ise Declassified UK'e yaptığı açıklamada, Yahalom Foundation'a "yararlanıcılarına travma sonrası stres bozukluğu tedavisi sağlanması" amacıyla fon verdiğini doğruladı.

Kuruluş, fonların yalnızca belirlenen amaç doğrultusunda kullanıldığını, ruh sağlığı tedavisinin İngiliz hukukuna göre hayır amacı taşıyan tıbbi ve sosyal destek kapsamında olduğunu savundu.

İngiltere Yardım Komisyonu daha önce yaptığı açıklamada, bir yardım kuruluşunun yabancı bir ordunun askerini desteklemek amacıyla fon toplamasının "yasal ya da kabul edilebilir olmadığını" bildirmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 1
  • Akil Adam 1 saat önce Şikayet Et
    Ya MUZİL Ya CEBBAR Ya KAHHAR zikirlerini bolca tesbih edip dua ile gönderelim gerisini ALLAH (c.c) halleder ... !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Tacizci' CHP'li vekili darp eden kişinin ifadesi ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tarihi bir adım' deyip duyurdu: Türkiye güç tazeliyor!