Başkan Erdoğan'dan son dakika F-35 duyurusu! Trump'a bomba mesaj! İsrail'e resti çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada Trump'ın F-35 savaş uçakları konusundaki sözünü tutmasını beklediklerini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin Gazze için her şeyi yapacağını belirterek, İsrail'e uyarıda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna verdiği ve cumartesi günü yayımlanan mülakatta, Türkiye-ABD ilişkileri ve bölgesel krizlere dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
'TRUMP'IN F-35 SAVAŞ UÇAKLARININ TESLİMATI KONUSUNDA VERDİĞİ SÖZÜN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ'
Al Jazeera'de yer alan habere göre Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın F-35 savaş uçaklarının teslimatına ilişkin verdiği taahhüdü hatırlatarak Ankara'nın beklentisini şu sözlerle dile getirdi:
"Trump'ın F-35 savaş uçaklarının teslimatı konusunda verdiği sözün yerine getirilmesini bekliyoruz."

LÜBNAN İÇİN ABD'YE KRİTİK ÇAĞRI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın yakın zamandaki Türkiye ziyareti sırasında Lübnan'da devam eden savaşın durdurulması konusunu da masaya yatırdıklarını kaydetti. Çatışmaların son bulması için Washington yönetiminin inisiyatif alması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, durumu şu ifadelerle özetledi:
"Bu çatışmayı sona erdirme noktasında ABD'nin üstleneceği rol son derece kritiktir."
KATAR'IN ARABULUCULUK ROLÜNE ÖVGÜ
Bölgesel barış çabalarına da değinen Erdoğan, Katar'ın arabuluculuk faaliyetlerinden övgüyle bahsetti. Doha yönetiminin savaşı durdurma çabalarında üstlendiği misyona dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Katar'ın bölgede barışın tesisi için çok önemli bir rol oynadığını vurguladı.
'GAZZE İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ'
Gazze'ye ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'yi yalnız bırakamayacağını ve onu desteklemek için gerekli her şeyi yapacağını söyledi. Erdoğan, Hamas'ın taahhütlerini samimiyetle yerine getirdiğini, İsrail'in ise savaşı hala sürdürmeye devam ettiğini belirtti.
Türkiye'nin Suriye'nin istikrarını desteklemeye devam edeceğini ve bölgedeki Kürtlerle bağlarını güçlendireceğini söyleyen Erdoğan, önümüzdeki dönemde Suriye'yi ziyaret etmeyi planladığını duyurdu.
-
Misafir 5 dakika önce Şikayet Etİsrail okey demedikçe f35 hayal.tramp ın sözü yemezBeğen
-
misafir 6 dakika önce Şikayet EtTrump sozunde duracak bir tip degil, bir dedigi bir digerini tutmuyorBeğen
-
Misafir 10 dakika önce Şikayet EtReis mesajı verdi , boşuna konuşmadı şimdiye kadar, şenlik var hazır olalım.Beğen
-
Sultan Süleyman 11 dakika önce Şikayet EtReis Gazze için artık çok geç eğer toprak önemli diyorsan toprak kalmadı zaten insanları kurtaralım diyorsan insanda kalmadı çoğu katledildi yani demem oki çok geç kaldık.Beğen
-
Yavuz Sultan Selim 13 dakika önce Şikayet EtHerşey yapacağız derken buna savaş dahil mi ?Beğen