Trump'tan Pentagon'a kritik talimat! Güney Kore'ye şok

ABD Başkanı Donald Trump, hem çok maliyetli olmasını hem de Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile olan iyi ilişkilerini gerekçe göstererek, Güney Kore ile ortak askeri tatbikatların "önemli ölçüde" azaltılması talimatını verdiğini açıkladı.

GİRİŞ 17.08.2026 04:29 GÜNCELLEME 17.08.2026 08:43

ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Pentagon'a Güney Kore ile yapılan ortak askeri tatbikatları önemli ölçüde azaltma talimatı verdiğini duyurdu.

GEREKÇE OLARAK KUZEY KORE LİDERİ KİM JONG-UN İLE OLAN İYİ İLİŞKİLERİNİ GÖSTERDİ

Trump, söz konusu kararına gerekçe olarak, "Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile olan iyi ilişkilerini" ve söz konusu askeri tatbikatların çok maliyetli olmasını ve bu masrafların çoğunun ABD tarafından karşılanmasını gösterdi.

ABD Başkanı, söz konusu ortak askeri tatbikatların artık iptal edilmek için çok geç olduğundan önemli ölçüde azaltılmasını istediğini ifade etti.

Trump ayrıca, Güney Kore'nin, İran'la savaşında ABD'ye destek olma konusunda "hayır" cevabını verdiğini de açıklamasına ekledi.

Tarihteki ilk ABD Başkanı olmuştu! Trump'tan bomba paylaşım! Kim Jong Un'a sürpriz mesajTarihteki ilk ABD Başkanı olmuştu! Trump'tan bomba paylaşım! Kim Jong Un'a sürpriz mesaj

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • esas 2 hafta önce Şikayet Et
    Malesef GÜney Kore hakkında rastladığım bilgilerde şirketler halkının algısını yönetir ve ticari ürünlerine müptela olmasını sağlıyor. Hangi akıl parka aralıkları farklı direkler diker sonra fit, obur şişko tombul gibi tasnif yapıp şişmanlık attık aşağılayan ifadeler kullanır. Millet görüntüsüne önem vermenin ötesinde kozmetik ve zayıflama ürünleri K-pop salgını altında şekilleniyorlar.
    Cevapla
  • Sadi 2 hafta önce Şikayet Et
    Gelin bizden siha iha alin !
    Cevapla
  • arman. 2 hafta önce Şikayet Et
    G.koreyi satı lar
    Cevapla
  • Düzensiz dünya 2 hafta önce Şikayet Et
    Adam uyanık sıtokları bitti arkayı sağlama alıyor
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Akıllı adam....ülkesinin çıkarları öncelikli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail sinsi planını uygulamaya devam ediyor: Dikkat çeken artış
15 Temmuz’dan 4 gün önce Erdoğan’ın helikopterinde arıza! Acil iniş yapmış!