FETÖ'cü hain Enes Kanter ABD'yi karıştırdı! Kadın olmak için başvurdu!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in manevi oğlu olarak bilinen ve firari olarak ABD’de yaşamını sürdüren Enes Kanter, bu kez spor dünyasında yeni bir provokasyona imza attı. FETÖ'cü hainin başvurusu ABD'de tepkiyle karşılandı.

GİRİŞ 17.08.2026 11:45 GÜNCELLEME 17.08.2026 11:59

ABD basınına ve sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre firari Kanter, WNBA’in cinsiyet kimliği ve katılım şartlarındaki kural esnekliklerini hedef alarak lig yönetimine resmi dilekçe sundu.

Sosyal medyadan yayımladığı beyanda, "Yalnızca kim olduğunuzu beyan etmeniz yeterliyse, WNBA’de mücadele etmek için gereken şartları taşıyorum. Ben de kendimi bir kadın olarak görüyorum. Kadın olduğumu düşünüyor ve hissediyorum." ifadelerini kullanarak lige katılım dilekçesini verdiğini açıkladı.

"KADIN GİBİ HİSSEDİYORUM" DEDİ

Tıbbi bir cinsiyet değiştirme sürecinden ziyade, ABD’de trans sporcuların kadınlar kategorisinde yarışması üzerine devam eden tartışmaları provokasyon aracı olarak kullanan FETÖ’cü Kanter, hamlesini lig kurallarını "sınamak" kılıfıyla pazarlamaya çalıştı. Kendisinin biyolojik durumuna rağmen "kadın beyanı" vererek kadınlar ligine başvurması, hem ABD kamuoyunda hem de spor camiasında tepkilere neden oldu.

LİG YÖNETİMİ ALARMDA

Gelişmelerin ardından WNBA yönetimi ve Kadın Basketbolcular Birliği (WNBPA) kanadında hareketlilik yaşandı. WNBA Başkanı Cathy Engelbert, ligin rekabet bütünlüğünü korumak ve cinsiyet uygunluk düzenlemelerini gözden geçirmek üzere özel bir çalışma grubu kurulacağını açıkladı. Oyuncular birliği ise ligin bu tür siyasi eylemlere ve şovlara alet edilmemesi gerektiği yönünde bildiri yayımladı.

DEMOKRATLAR TEPKİ GÖSTERDİ: BAŞVURUSU REDDEDİLMELİ

Enes Kanter’in bu hamlesi ABD siyaseti ve spor kamuoyunda da geniş yankı buldu. Özellikle Demokrat Parti’ye yakın çevreler, Kanter’in amacının açıkça provokasyon olduğunu ve söz konusu başvurunun değerlendirmeye dahi alınmadan doğrudan reddedilmesi gerektiğini vurguladı.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 4
  • Misafir 5 dakika önce Şikayet Et
    Ula Kanter, topik Kanter...şimdi tam Fetöcü oldun...
    Cevapla
  • Akif 33 dakika önce Şikayet Et
    Bence ona yakışır demekki şimdiye kadarda oğlan olarak yaşadı
    Cevapla
  • Misafir 35 dakika önce Şikayet Et
    Fetö babası onu kötü yola sevk etmiş,yani alışmış kudurmuşta beterdir
    Cevapla
  • Hikaye 37 dakika önce Şikayet Et
    Çakkal
    Cevapla
  • Süleyman Arif Bey 39 dakika önce Şikayet Et
    Şimdi ben bu saçmalığa ne yorum yazayım bilemedim ki... Kime küfredeceğini şaşırıyor insan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye’yi satın alırım' demişti uyuşturucudan gözaltına alındı
17 Ağustos Marmara Depremi'nin 27. yıl dönümü! 45 Saniyeli kabus