Trump yeni kararını ilan etti! İran'dan son dakika ABD duyurusu

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD yönetiminin İran'a yönelik yeni ve kapsamlı yaptırım kararlarını “ekonomik terörizm” ve “insanlığa karşı suç” şeklinde niteledi.

GİRİŞ 20.08.2026 20:39 GÜNCELLEME 20.08.2026 20:39

SON DAKİKA HABERİ: İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD yönetiminin İran'a yönelik yeni yaptırım kararlarına tepki gösterildi.

'EKONOMİK TERÖRİZM VE İNSANLIĞA KARŞI SUÇ'

Açıklamada, ABD'nin yaptırım kararlarını, 1953'te İran'da ABD ve İngiltere'nin müdahalesiyle gerçekleştirilen darbenin yıl dönümüne denk getirdiğine dikkat çekilerek, bunun Washington'ın İran halkına yönelik "73 yıllık düşmanlığının" devamı niteliğinde olduğu vurgulandı.

ABD'nin İran'a yönelik kapsamlı ekonomik ve ticari yaptırımlarının "İran vatandaşlarının temel insan haklarını hedef aldığı" savunulan açıklamada, söz konusu yaptırımlar "ekonomik terörizm ve insanlığa karşı suç" olarak nitelendi.

Açıklamada ayrıca, ABD ve İsrail'in son bir buçuk yılda İran'a karşı yürüttüğü savaşların ve Tahran'ı kendi taleplerine boyun eğmeye zorlama girişimlerinin sonuçsuz kaldığı belirtildi.

Bu girişimlerin İran halkının "bağımsızlığını, onurunu ve ulusal egemenliğini koruma kararlılığını" etkilemeyeceği vurgulandı.

ABD Başkanı Donald Trump, gece saatlerinde Truth platformundaki hesabından yaptığı duyuruda, İran'a karşı ekonomik savaş ilan ettiğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 3
  • Selamet 45 dakika önce Şikayet Et
    ELBETTE HAYDUT DEVLETİN DE sonu gelecek....
    Cevapla
  • Misafir 50 dakika önce Şikayet Et
    çok güzel bir tez olmuş
    Cevapla
  • ilker 53 dakika önce Şikayet Et
    Yıllardır sizde Türkiye'ye karşı pkk desteklediniz. Etme bulma dünyası.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş-Kauno Zalgiris! CANLI
Türkiye'de en fazla satılan modeller arasında! Yenilenen Toyota Corolla yollara indi