Tarihi anlaşma sonrası Danimarka'dan son dakika ABD açıklaması

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ABD ile Grönland'da "kalıcı güvenlik kontrolü" kapsamında varılan anlaşma resmen imzalanana kadar ayrıntıları açıklamayacağını ancak ABD'nin ülkesinin kırmızı çizgilerine saygı duyduğunu söyledi.

Tarihi anlaşma sonrası Danimarka'dan son dakika ABD açıklaması
Tarihi anlaşma sonrası Danimarka'dan son dakika ABD açıklaması
GİRİŞ 20.09.2026 22:20 GÜNCELLEME 20.09.2026 22:20

Danimarka basınına açıklamada bulunan Frederiksen, ABD ile varılan anlaşmaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

'İMZALI BİR ANLAŞMAMIZ OLANA KADAR AYRINTILARA GİRMEYECEĞİM'

Danimarka Krallığı'na bağlı Grönland'ın kendi kaderini tayin etme hakkının gelecekte de önemli olduğunu ifade eden Frederiksen, "Ortada çok fazla spekülasyon var. Anlaşmanın içeriğine büyük ilgi olduğunu anlıyorum ancak imzalı bir anlaşmamız olana kadar ayrıntılara girmeyeceğim." diye konuştu.

Mette Frederiksen

'ABD, DANİMARKA KRALLIĞI'NIN KIRMIZI ÇİZGİLERİNE SAYGI DUYDU'

Frederiksen, "Anlaşma çerçevesinde ABD, Danimarka Krallığı'nın kırmızı çizgilerine saygı duydu." dedi.

Grönland Dışişleri Bakanı Mute Egede de anlaşmaya ilişkin, "Grönlandlıların hem kendi gelecekleri hem de Grönland'ın geleceği konusunda endişe duymaları gereken bir durum yok." ifadesini kullandı.

TRUMP, ABD'NİN GRÖNLAND ADASI ÜZERİNDE TAM KONTROLE SAHİP OLDUĞUNU DUYURMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump, 18 Eylül'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Grönland konusunda Danimarka ile bir anlaşma yaptıklarını duyurmuştu.

Danimarka Krallığı'na bağlı yaklaşık 56 bin nüfuslu özerk bölge Grönland, bir süredir ABD Başkanı Trump'ın, burası üzerinde ABD'nin kontrol sağlaması gerektiği yönündeki açıklamaları nedeniyle Washington ile Kopenhag ve Brüksel arasında gerilime konu olmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'de ahirete inanların yüzdesi ortaya çıktı! İşte ahirete en çok inanan ülkeler
Murat Ülker'den Tivnikli ailesi ve vakıf kültürü üzerine çarpıcı yazı