İsrail'den bir heyet akşam saatlerinde BAE'ye gitti

Yedioth Ahronot gazetesinde yer alan haberde, İsrail soruşturma heyetinin akşam saatlerinde BAE'ye ulaştığı belirtildi. İsrail heyetinin, Flydubai uçağıyla ilgili yürütülen soruşturmaya destek vermek üzere BAE'ye gönderildiği ifade edildi.

İsrail'den bir heyet akşam saatlerinde BAE'ye gitti
İsrail'den bir heyet akşam saatlerinde BAE'ye gitti
GİRİŞ 03.10.2026 22:05 GÜNCELLEME 03.10.2026 22:14

İsrail'den bir heyetin, Dubai-Tel Aviv seferini yaptığı sırada Suudi Arabistan'a acil iniş yapan Flydubai uçağıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gittiği bildirildi.

Yedioth Ahronot gazetesinde yer alan haberde, İsrail soruşturma heyetinin akşam saatlerinde BAE'ye ulaştığı belirtildi.

İsrail heyetinin, Flydubai uçağıyla ilgili yürütülen soruşturmaya destek vermek üzere BAE'ye gönderildiği ifade edildi.

Bu arada İsrail devlet televizyonu KAN, Suudi Arabistan ve BAE'nin, İsrail'in Flydubai uçağıyla ilgili resmi soruşturmaya katılma talebini reddettiğini aktarmıştı.

Suudi Arabistan'ın uçağın kendi topraklarında acil iniş yapması nedeniyle, BAE'nin ise uçağın Flydubai tarafından işletilmesi nedeniyle soruşturma yürüttüğü, İsrail'in ise resmi soruşturmaya dahil edilmeyeceği belirtilmişti.

Suudi Arabistan'ın Tebük kentindeki Prens Sultan bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yapan Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait hava yolu şirketi Flydubai uçağındaki yolcuları taşıyan uçak Ben Gurion Havalimanı'na iniş yapmak üzere Tel Aviv'e geldi.

NE OLMUŞTU?

İsrail basını, Dubai'den Tel Aviv'e hareket eden uçağın Ürdün hava sahasında seyrettiği sırada önce genel acil durum kodu olan "7700", ardından uçağın kaçırıldığını ifade eden "7500" kodunu gönderdiğini duyurmuştu.

Kanal 12 televizyonu, olayın yolcu uçağını kullanan iki pilotun kavga etmesinden kaynaklandığını belirtmiş, uçaktaki yardımcı pilotun Ummanlı olduğunu ve diğer pilotu bıçaklayarak uçağı düşürmeye çalıştığını iddia etmişti.

Umman vatandaşı olduğu öne sürülen yardımcı pilotun, kaptan pilotu defalarca bıçakladığı iddiasına yer verilen haberde, kabin ekibi ve bazı yolcuların kokpite girdikleri ve yardımcı pilota müdahale ettikleri ileri sürülmüştü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, olayda pilotlardan birinin "uçağı düşürme teşebbüsünde bulunduğuna dair işaretlerin olduğunu" iddia ederken, BAE'ye ait hava yolu şirketi Flydubai, Dubai-Tel Aviv seferini yapan uçağın kokpitinde çıkan kavganın nedeninin belirsiz olduğunu bildirmişti.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, BAE'den bir güvenlik ekibinin katılımıyla yürütülen ilk soruşturmada yardımcı pilotun kaptan pilota saldırdığının ve olayda her ikisinin de yaralandığının belirlendiğini duyurmuştu.

Pilot ile yardımcı pilotun tedavilerinin tamamlanmasının ardından BAE güvenlik ekibi eşliğinde Abu Dabi'ye gitmek üzere Suudi Arabistan'dan ayrıldıkları kaydedilmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 4
  • Mehmet Kuş 4 gün önce Şikayet Et
    Kendisi seçimi kazanmak için bu olayı planladı ! Senaryo bu kadar açık ve net!
    Cevapla
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    Siyonistlerin bir tiyatrosudur. Sonları yakındır inşaallah.
    Cevapla
  • Ahmet Musa 3 gün önce Şikayet Et
    İnşallah sonları yakındır. Mazlumun ah'ı yerde kalmaz bıiznillah.
    Cevapla
  • Taceddin 4 gün önce Şikayet Et
    Secim malzemesi yukleniyor !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lüks markanın tartışma konusu olan tasarımı! 1000 beygirin üzerinde güç
Haklıyken haksız duruma düşüren tehlike: Süreyi sakın kaçırmayın! 6 iş günü detayı