Trump benzin fiyatlarında hedef değiştirdi: "Sorun artık Hürmüz değil"
"Benzin fiyatlarını yükselten artık Hürmüz Boğazı değil" diyen ABD Başkanı Donald Trump, yükselen akaryakıt fiyatlarından Demokratları ve Ukrayna’nın Rus rafinerilerine yönelik saldırılarını sorumlu tuttu.
İran’daki savaşın tetiklediği enerji fiyatlarındaki artışın baskısı altında kalan ABD Başkanı Donald Trump, yükselen akaryakıt fiyatlarının nedenin Demokratlara ve Ukrayna’nın Rus rafinerilerine yönelik saldırılara bağladı.
Trump, Truth Social’da paylaştığı bir gönderide şöyle ifadelere yer verdi:

“Benzin fiyatlarını yükselten artık Hürmüz Boğazı değil; çünkü şu anda neredeyse her gün rekor sayıda varil petrol piyasaya çıkıyor. Asıl etken, ‘rafineriler’ kelimesi: Ukrayna, Rusya’nın rafinerilerini havaya uçururken, bizim rafinerilerimiz ise Kaliforniya gibi ‘Mavi Eyaletler’de Demokratlar tarafından kapatılıyor.”
NE OLMUŞTU?
İran'ın dünyayı küresel petrol arzının beşte birini taşıyan bir su yolu olan Hürmüz Boğazı’na erişimi kestikten sonra enerji fiyatları ani bir artış göstermişti.
Rusya’nın enerji altyapısına yönelik Ukrayna saldırılarının da, özellikle benzin fiyatlarını yukarı çektiği aktarıldı. 
-
Alp-Er 8 saat önce Şikayet EtSorun Trump in kendisiBeğen
-
Ahmet 23 saat önce Şikayet Etsorun kanda.Beğen Toplam 1 beğeni
-
HIDIR BUDUR 23 saat önce Şikayet EtABD Venezuela petrolünü de cebine attı. Ukrayna’ya ya da Rus petrollerine taarruz yaptırıyor (Yakında TÜRK akımına da) . İran savaşı ile HÜRMÜZ BOĞAZININ KAPANMASI İLE PETROL FİYATLARI FIRLADI. Avrupa başta dünya ekonomileri tepetaklak olacak. ABD “benim Venezuela petrolü ile tuzum kuru" deyip ekonomisini güçlendirmiş olacak.Beğen